Üçgende kıskaç

Lice, Hani ve Bingöl'ün Genç ilçesi üçgeninde, PKK'ya yönelik "kıskaç" harekatı başlatıldı. Bölgedeki 35 yerleşim biriminde sokağa çıkma yasağı ilan edilirken, Silvan'daki operasyonda uçak savar ele geçirildi.

Haberler 09.05.2017 - 08:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Lice ile Hani lçesi ve Bingölün Genç ilçesinin kesitii üçgende PKKya yönelik düzenlenecek operasyonlar öncesi sivillerin zarar görmemesi amacyla, dünden itibaren 35 yerleim biriminde sokaa çkma yasa uyguland. saat 05.00dan geçerli olmak üzere 16 köyde ikinci bir duyuruya kadar, sokaa çkma yasa ilan edildi. Silvan lçesinde ise 6 Mays tarihinde balanan operasyon sona erdi. Operasyon kapsamnda, 1 doçka uçaksavar, 1 dragunov keskin nianc tüfei, 4 Kalanikof tüfek ve 1 tabanca ile 2 el bombas bulundu.

LCE VE HAN BÖLGES

PKKya yönelik Lice ve Hani ilçelerinde düzenlenecek operasyon öncesi 16 köyde sokaa çkma yasa ilan edilmesiyle ilgili Diyarbakr Valilii tarafndan yaplan yazl açklama yapld. Açklamada, öyle denildi: Lice ve Hani ilçeleri mülki snrlar içerisinde dalk ve ormanlk alanda faaliyet yürüten, aralarnda üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduu deerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarn ve ibirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede bölücü terör örgütü mensuplar tarafndan kullanld deerlendirilen snak, barnak, depo alanlarn ve uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadyla operasyon düzenlenecektir. Operasyon icra edilen bölgelerde halkn can ve mal güvenliinin salanmas ve sivil vatandalarn zarar görmemesi amacyla, 5442 sayl l daresi Kanununun ilgili maddeleri gereince, belirtilen bölgelerde Lice lçesine bal olan; Abal köyü, Birlik köyü, enlik köyü, Erginköy köyü, Tuzlaköy köyü, çeper köyü, Ecemi köyü, Daralan köyü ve Duruköy köyü, Hani lçesine bal olan; Serenköy köyü, Uzunlar köyü, Yukartural köyü, Kalaba köyü, Topçular köyü, Akçayurt köyü ve Kaledibi köyü 8 Mays 2017 günü saat 05.00dan itibaren geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar bu bölgelerde sokaa çkma yasaklanmtr. Söz konusu yasaa uyulmas, vatandalarmzn can ve mal güvenlii yönünden önem arz etmekte olup, yasan bitim süresi ayrca duyurulacaktr.

GENç BÖLGESNDE DE YASAK

Diyarbakr operasyonuna balantl olarak Bingölün Genç ilçesinde de 19 köy ile bu köylere bal mahalle ve mezralar arasnda kalan bölgelerde, sokaa çkma yasa ilan edildi.

Bingöl Valiliinden yaplan açklamada, PKK ve ibirlikçilerini etkisiz hale getirmek, snak, barnak, depo alanlarn ve uçaksavar mevzilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek amacyla Genç ilçesine bal Karc, Yelkaya, Üçgül, Döekkaya, Direkli, Ericek, Servi, Harmanck, çoban çesmesi, Sarbudak, Yaydere, Büyükça, çevirme, Yayla, ehitköy, Yeniyaz, Doanca, Bulgurluk ve Yolaçt köyleri ile bu köylere bal mahalle ve mezralar arasnda kalan bölgelerde operasyon düzenlenecei bildirildi. Operasyon icra edilecek bölgelerde halkn can ve mal güvenliini salamak ve sivil vatandalarn zarar görmemesi amacyla 8 Mays gece yarsndan itibaren sokaa çkma yasa balatld ifade edilen açklamada, vatandan yasaa uymasnn can ve mal güvenlii yönünden önem arz ettii kaydedildi.

Bingöldeki yasak akam saatlerinde ikinci bir emirle kaldrld duyuruldu.

SLVANDA UçAK SAVAR

Burada Silvan lçesinde 6 Mays tarihinde balanan operasyon sona erdi. Operasyon kapsamnda, 1 doçka uçaksavar, 1 dragunov keskin nianc tüfei, 4 Kalanikof tüfek ve 1 tabanca ile 2 el bombas bulundu.

Silvan lçesi Kuzeydousunda 6 Mays tarihinde balayan ve önceki akam saat 22.00da sona eren Bayrak-51 ehit Jandarma Uzman Onba Kadir Genç Operasyonu ile ilgili Diyarbakr Valilii tarafndan yaplan yazl açklama yapld. Açklamada, öyle denildi:

VALLK AçIKLADI

Silvan ilçesi kuzeydousunda 6 Mays 2017 Cumartesi günü saat 22.00dan itibaren icrasna balanlan Bayrak-51 ehit Jandarma Uzman Onba Kadir Genç Operasyonu, 7 Mays 2017 Pazar günü saat 22.00 itibariyle baaryla tamamlanmtr. Söz konusu faaliyet kapsamnda; Operasyon bölgesindeki köy ve mezralarda üpheli olarak belirlenen 11 ev ve eklentisinde Silvan Cumhuriyet Basavclndan alnan arama kararna istinaden icra edilen adli arama faaliyeti neticesinde, 2 ibirlikçi ahs yakalanarak Cumhuriyet Savclnn talimat gereince gözaltna alnm, operasyon birliklerince icra edilen temas aramas neticesinde 1 doçka uçaksavar silah, 1 dragunov keskin nianc tüfei, 4 AK-47 Kalanikof piyade tüfei, 1 tabanca, 2 el bombas, 1 Doçka sehpas, 3 bin 311 adet muhtelif fiek, (691) Doçka Uçaksavar Silahna ait 12,7 mm fiek, (2.057) adet PKM (Bixi) makineli tüfee ait 7,62x54 milimetrefiek, (10) adet Dragunov (Kanas) keskin nianc tüfee ait 7.62 milimetre fiek, (522) adet M-16 piyade tüfee ait 7.62 milimetre fiek ile (31) adet AK-47 Kalanikof piyade tüfee ait 7.62x39 milimetre fiek], 3 parça halinde 149 adet Doçka silahna ait erit mayon, 8 adet muhtelif arjör, 1 adet srt çantas, 150 kilogram yiyecek malzemesi ile yaam ve giyim malzemeleri ele geçirilmitir. Cumhuriyet Savclnn talimat gereince ele geçirilen yiyecek, yaam ve giyim malzemeleri yerinde imha edilmi, silah ve mühimmat muhafaza altna alnmtr. Bölgemizde yaayan vatandalarn huzur ve güvenliinin salanmas ve teröristle mücadele kapsamnda yürütülen çalmalara artan bir azim ve kararllkla devam edilmektedir.

7 PKKLI ÖLDÜRÜLDÜ

Buarada, rnakn Beytüebap ilçesinde PKKya yönelik devam eden operasyonda 7 örgüt üyesi etkisiz hale getirildi.

Valilikten yaplan açklamada, Beytüebap ilçesi Kato Da bölgesinde güvenlik güçlerince, 23. Jandarma Snr Tümen Komutanl sorumluluunda yürütülen operasyonda 7 örgüt üyesi etkisiz hale getirildii belirtildi. Açklamada, bölgede operasyonlara kararllkla devam edildii kaydedildi.

Ana Sayfaya Git