Üçgende operasyon!

Hani ve Kocaköy ilçeleri kırsalında düzenlenen, 9 doğal mağara ve bir sığınağın kullanılamaz hale getirildiği operasyonda 1 milyon 69 bin 850 kök Hint keneviri, 89 kilogram esrar ele geçirildi.

Haberler 29.07.2019 - 00:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Hani ve Kocaköy ilçeleri krsalnda düzenlenen operasyonda 9 doal maara ve bir snak kullanlamaz hale getirildi, 1 milyon 69 bin 850 kök Hint keneviri, 89 kilogram esrar ele geçirildi.

ÜçGENDE OPERASYON

Valilikten yaplan açklamaya göre, l Jandarma Komutanlnca, PKKl teröristlerin etkisiz hale getirilmesi, teröristlerce kullanlan snak ve barnaklarn tespit edilerek, içerisindeki silah ve mühimmatn muhafaza altna alnmas, dier malzemelerle, snaklarn imha edilmesi, teröristler ile yasa d uyuturucu üretimi ve ticareti yapanlar arasnda var olan ban somut delillerle ortaya konulmas, operasyon bölgesinde gizlenen uyuturucu ve gizleyenlerin bulunarak adalete teslim edilmesi amacyla Hani ilçesinin güneydousu ile Kocaköy ilçesinin kuzey ve kuzeybatsnda kalan dalk ve krsal alanda operasyon düzenlendi.

JANDARMA VE POLS

Jandarma özel harekat, jandarma komando, polis özel harekat timleri ve güvenlik korucularnn katlmyla 25 Temmuzda saat 21.00den itibaren balatlan Bayrak-131 ehit Astsubay Kdemli çavu Mustafa Gökçeli-02 Müterek Operasyonu dün saat 23.00 itibaryla tamamland.

7 AYRI NOKTADA KENEVR

Operasyonda, PKKl teröristlerce kullanld tespit edilen 9 doal maara ve bir snak kullanlamaz hale getirildi.

Yaplan aramalarda, arazide çallar arasna gizlenmi çuvallar içerisinde 89 kilogram esrar, 7 ayr noktada 1 milyon 69 bin 850 kök Hint keneviri, kenevirlerin sulanmas amacyla tarlalarn içerisinde kurulu ekilde 7 bin 702 metre uzunluunda su hortumu, borusu ile 3 su motoru ele geçirildi.

Ele geçirilen esrar muhafaza altna alnd, Hint keneviri ise numune alnmasnn ardndan dier malzemelerle yerinde imha edildi.

MERMER OCAI ZNSZ çIKTI

Operasyon bölgesinde bulunan mermer ocaklarnn kontrolü srasnda, Hani ilçesi Krm köyü snrlar içerisinde izinsiz olarak çalma yapld tespit edilen, O.Ö. tarafndan iletilen Hani Mermer A ile ilgili yasal ilem balatld.

Bölgede yaplan adli aramada 512 kii ve 104 araç kontrol edildi, 3 kii Askerlik Kanunu gerei tebligat yaplarak serbest brakld.

Kentte son 6 operasyonda ele geçirilen Hint keneviri says 11 milyon 969 bin 628 köke ulat.

Ana Sayfaya Git