Üçgende yasaklama!

PKK'ya yönelik operasyon nedeniyle Lice, Kocaköy ve Hazro ilçelerine bağlı 14 kırsal mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Haberler 14.04.2017 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Lice, Kocaköy ve Hazro ilçelerine bal 14 krsal mahallede, PKKya yönelik operasyon dolaysyla sokaa çkma yasa ilan edildii bildirildi.

Valilikten yaplan açklamada, Lice, Kocaköy ve Hazro ilçeleri krsalnda faaliyet yürüten, aralarnda üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduu deerlendirilen PKKllar ve ibirlikçilerinin etkisiz hale getirilmesi, bölgede teröristlerce kullanld deerlendirilen snak, barnak, depo alanlar, uçaksavar mevzilerinin tahrip edilmesi ve malzemelerinin ele geçirilmesi amacyla operasyon düzenlenecei belirtildi.

ÜçGENDE OPERASYON

Açklamada, operasyon icra edilen bölgelerde halkn can ve mal güvenliinin salanmas, sivil vatandalarn zarar görmemesi amacyla l daresi Kanununun ilgili maddeleri gereince Lice ilçesi Uçar, Ziyaret, Esenler, Kayack, Ortaç, Yalaza, Balan, çavundur ve Dolunay, Kocaköy ilçesi Boyunlu ve Gözeba, Hazro ilçesi Sarerik, Meebalar ve çitlibahçe mahallelerinde bugün saat 06.00dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokaa çkmann yasakland ifade edildi.

Ana Sayfaya Git