Üçgünde çatışma!

Lice, Kulp ve Hani üçgeninde sıçak temas sağlandı, 2 asker şehit olurken, 6 terörist etkisiz hale getirildi.

Haberler 20.03.2017 - 09:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Lice ilçesinde örgüt militanlarna yönelik düzenlenen operasyonda 2 asker ehit oldu.

Alnan bilgiye göre, Kulp, Lice ve Hani ilçelerinin kuzeyi ile Bingöl il snr arasndaki dalk alanda PKK örgütü üyelerine yönelik Türk Silahl Kuvvetleri (TSK), emniyet unsurlar ve güvenlik korucularndan oluan 7 bine yakn güvenlik güçün katlmyla 5 Martta balatlan Bayrak-41 ehit Jandarma Tolga Topçuolu Müterek Operasyonu sürüyor.

K ASKER EHT

Operasyonlar devam ederken, dün Lice ile Hani ilçeleri arasndaki bölgede bir grup bölücü terör örgütü mensubu ile scak temas saland. Teröristlerin açt ilk atete yaralanan bir yüzba ile bir uzman çavu kaldrld Diyarbakrdaki Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesinde yaplan tüm müdahalelere ramen kurtarlamayarak, ehit oldu. Operasyon kapsamnda 6 teröristinde etkisiz hale getirildii bildirildi. Bölgeye askeri takviye yaplrken, hava destekli operasyon geniletildi.

GENç BÖLGESNDE

Bingölün Genç ilçesindeki bir köy ile 2 mahallede PKKya yönelik operasyon dolaysyla sokaa çkma yasa ilan edildi.

Valilikten yaplan açklamaya göre, Genç ilçesi güneyindeki dalk alanda faaliyet yürüten, aralarnda üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduu deerlendirilen terör örgütü mensuplar ve i birlikçilerini etkisiz hale getirmek, snak, barnak, depo alanlarn ve uçaksavar mevzilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek amacyla Sagöze köyü ile Honkunüs ve Yeniçe mahalleleri arasnda kalan bölgede operasyon düzenlenecek.

Operasyon icra edilecek bölgelerde halkn can ve mal güvenliini salamak maksadyla Genç ilçesinin Sagöze köyü ile Honkunüs ve Yeniçe mahallelerinde 19 Martta saat 06.00dan itibaren geçerli olmak üzere sokaa çkma yasakland. Söz konusu yasaa vatandalarn uymasnn can ve mal güvenlii yönünden önem arz ettii kaydedildi.

Ana Sayfaya Git