Üçgünde darbe!

Kulp, Lice ve Hazro üçgeninde güvenlik güçlerince PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda 3 sığınak, patlayıcılar, silah ve mühimmat ile 550 kilo esrar ele geçirildi.

Haberler 08.05.2019 - 02:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Jandarma Komutanlnca, bölücü terör örgütü mensuplarnn etkisiz hale getirmek ve yasa d uyuturucu üretimi ticareti yapanlarn tespitine yönelik Lice, Hazro ve Kulp ilçeleri snrlarnda kalan dalk ve krsal alanda, 5 Mays 2019 Pazar günü saat 23.00te jandarma özel harekat timleri, jandarma komando timleri ve güvenlik korucularnn katlmyla balatlan Bayrak-124 ehit Jandarma Uzman Onba Sabri Acem-03 Operasyonu, 6 Mays 2019 Pazartesi gecesi tamamland.

ÜçGENDEK OPERASYON

Operasyon srasnda güvenlik güçlerince arazide askeri birliklerin geçi güzergahna tuzaklanm el yapm patlayc düzenei tespit edilerek, olay yerinde imha edildi. Operasyonun düzenlendii bölgede, bölücü terör örgütü mensuplarnca kullanlan, 1i 150 metre derinliinde ve 5 metre geniliinde, 3 k sna bulundu. Snaklar kullanlamaz hale getirilirken, arazide ve snaklarda yaplan aramalarda, jelikan bidonlar içerisinde el yapm patlayc düzenei, makinal tabanca, anti-tank roketatar mühimmat, 3 rokatatar sevk fiei, 20 elektrikli fünye, 2 alfa fair kumanda düzenei, 10 kilo amonyum nitrat, 100 gram C-4 patlayc madde, 2 ruhsatsz av tüfei, 100 metre elektrik kablosu, çok sayda giyim, yaam malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirildi.

TOPRAA GÖMÜLÜ UYUTURUCU

Güvenlik güçleri tarafndan narko-terörizmle mücadele faaliyetleri kapsamnda topraa gömülü 6 jelikan bidon ile arazide gizlenen 13 çuval ve poet içerisinde 548 kilo esrar bulundu. Adli arama faaliyetleri kapsamnda Licenin Yalaza köyünde, PKK/KCK terör örgütü adna faaliyet yürüttüü, örgüte yardm yataklk yapt ve örgüt adna uyuturucu ürettii tespit edilen .B.nin ikametinde yaplan aramada 2 kilo esrar, hassas terazi, ruhsatsz av tüfei ele geçirilirken, çavundur köyünde ise A.B.nin evinde 4 kilo amonyum nitrat ile örgütsel dokümanlar bulundu.

35 KLO YABAN ORKDE SOANI ELE GEçRLD

Öte yandan Lice ilçesi Yalaza köyü krsalnda düzenlenen operasyonda, toplanmas yasak olan 35 kilo yabani orkide soan bitkisi topladklar tespit edilen 9 kiiye para cezas uyguland.

Operasyonla ilgili Diyarbakr Valiliinden yaplan açklamada, Bölgemizde yaayan vatandalarmzn huzur ve güvenliinin salanmas ve teröristle mücadele kapsamnda yürütülen operasyonlara artan bir azim ve kararllkla devam edilmektedir denildi.

Ana Sayfaya Git