Ücretsiz erişim!

Öğrencilerin bilişim ve sanat alanlarında, öğretmenlerin ise kişisel gelişim alanlarında merak etmeyi ve öğrenmeyi kesintisiz sürdürebilmeleri için binlerce sayfalık online eğitim içeriği "vazgecme.org" adresinde ücretsiz erişime açıldı

Haberler 20.03.2020 - 11:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Online eitim platformlarndan Biliim Garaj ve Sanat Garaj ile köklü online eitim Ar-Ge irketleri Enocta ve Advancity, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn nedeniyle okullarn kapanmasnn ardndan örencilerin biliim ve sanat alanlarnda, öretmenlerin ise kiisel geliim alanlarnda merak etmeyi ve örenmeyi kesintisiz sürdürebilmeleri için bir araya geldi.

Koronavirüs salgnna kar alnan önlemler dorultusunda eitime ara verilmesi kararnn ardndan önemli bir sosyal sorumluluk projesi balatan Biliim Garaj, Vazgeçme: Bilim ve Sanat ilkesiyle hareket ederek, online bilim ve sanat eitimlerini vazgecme.org sitesi üzerinden ücretsiz eriime açt.

Biliim Garaj, Sanat Garaj ve Enocta kiisel geliim içeriklerinin yer ald web sitesiyle çocuklar, gençler ve öretmenler teknolojiyi, kiisel sanat becerileriyle birletirip saysz proje üretebilecek, kiisel geliimlerine katk salayabilecek.

Binlerce sayfalk online eitim içerii bulunan vazgecme.org sitesi bilgisayar kodlama, üç boyutlu tasarm, akll cihaz tasarm gibi biliim alanlarnda ve kara kalem, tezhip, kaligrafi, origami, kolaj, ta boyama ve sanatsal makyaj gibi görsel sanatlar alanlarnda 7 ya üzeri herkesin teknolojik ürün gelitirmekten ve sanatsal eser ortaya koymaktan mutluluk duyaca online içerikler sunuyor. Ayrca öretmenler de evlerinde geçirecekleri zorunlu tatil süresince ofis yazlmlar, çocuk ve çocuk geliimi alanlarna özel hazrlanm içerikleri takip ederek kendilerini gelitirebilecek.

- Skntl dönemde kaliteli vakit geçirme

Biliim Garaj Kurucusu Prof. Dr. Selçuk Özdemir, çocuklar ve gençlere biliimle üretim eitimleri vererek, sorun çözme ve deer yaratma yetkinlii kazandrmak amacyla çeitli çalmalar yürüttüklerini söyledi.

Tüm dünyada çocuklara kazandrlmas gereken temel beceri setlerinin türleri ve niteliklerinin kökünden deitiine iaret eden Özdemir, Onlara biliim teknolojilerinin sadece elence veya iletiim arac olmadn anlatabilmemiz, özgürce kendilerini ifade edebilecekleri, hayallerini ete-kemie büründürebilecekleri, öz sayglarn artrabilecekleri ortam ve araç-gereçleri sunmamz gerekiyor. Biliim Garaj olarak biz bu skntl dönemde dünyada benzeri olmayan eitimlerimizi ücretsiz eriime açarak, örencilere ve ebeveynlerine evlerinde kaliteli vakit geçirecekleri, bilim ve sanatla üretim yapmann heyecann yaayacaklar bir platform salyoruz. dedi.

Biliim Garajnn klasik bir uzaktan eitim modeli olmadn belirten Özdemir, öyle konutu:

Bilgisayar programlama, üç boyutlu tasarm ve elektronik/robotik tasarm alanlarnn yan sra sanat eitimlerimizle binlerce sayfalk kendi gelitirdiimiz multimedya içerie sahibiz. Eitimciye ve saate bal olmadan her zaman, her yerden eriilebilen zengin içeriklerimizle çocuklarn ve ebeveynlerin de bilimi ve sanat kullanarak kendilerini gelitirmelerini salyoruz. çocuklarmza, gençlerimize bir anlatc eliinde ders modeli deil, yaratclklarn kullanacaklar özgün bir platform sunuyoruz.

Ana Sayfaya Git