Uçurtma uçurttular

DİYARBAKIR'da, Sur Kaymakamlığı ile Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nce düzenlenen etkinlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Dicle Vadisi'nde uçurtma şenliği düzenlendi.

Haberler 24.04.2019 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayram, uçurtmalarla kutland. Sur Kaymakaml ile Devlet Tiyatrolar Genel Müdürlüünün ortaklaa düzenledii etkinlikte, Diyarbakrl yüzlerce çocuk, 23 Nisan Dicle Vadisinde uçurtma uçurarak kutlad.

UçURTMA ENL

Uçurtma etkinliine katlan Devlet Tiyatrolar Genel Müdürü Mustafa Kurt, bu etkinlii 3 yldr sürdürdüklerini ifade ederek, Diyarbakrl çocuklar iyi bir tiyatro seyircisi haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Kurt, 3 yldr bir uçurtma enliini düzenliyoruz. Bu enlikte çocuklarmza uçurtma, apka, pamuklu eker datyoruz. Bu ekilde çocuklarmz kültüre, sanata yönlendiriyoruz. Burada çocuk oyunlarmzda sahnelerimizi çocuklar dolduruyor. Oyunlarmz izliyorlar. Diyarbakrda oldukça fazla bir seyircimiz var. çocuklarmz da böyle gelenekselletireceimiz uçurtma enliinde bir araya getiriyoruz.

DEVLET TYATROSU

Ümit ediyorum çocuklarmzla hep beraber Devlet Tiyatrolarnn sahnelerini hep beraber dolduracaz. Onlar çok iyi bir tiyatro seyircisi haline getireceiz. Onlara imdiden baarlar diliyorum, hem böylesi önemli bir etkinlie katldklar için içtenlikle teekkür ediyorum. Bugün çok önemli bir gün, tüm Türkiyede çocuk 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayram kutlanyor. Ben de böylesi bir günde, böylesi anlaml bir günde Diyarbakrda bulunmaktan son derece mutluyum dedi.

Ana Sayfaya Git