ÜGVA'nın Dargeçit ve Midyat temsilcilikleri açıldı

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, "Ecdadımıza layık bir gençlik bu topraklarda yeniden barışı ve huzurun egemen olmasına hizmet edecek inşallah." dedi.

Haberler 28.02.2019 - 11:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TÜGVA Dargeçit lçe Temsilciliinin açla katlan Bilal Erdoan, Kaymakam Rzvan Erolu, TÜGVA Mardin l Temsilcisi Mesut çetin ile temsilcilikteki gençlerle sohbet etti.

Daha sonra Erdoan Midyata geçerek Cevat Paa Camisinde namaz kld ve esnaf ziyaretinde bulundu. Bir grup esnaf Bilal Erdoana, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana verilmek üzere doum günü hediyesi olarak tespih hediye etti.

- Kendi deerleriyle, devleti ve milletiyle kavgal hale getirdiler, inançlarndan kopardlar

Bilal Erdoan, TÜGVA Midyat lçe Temsilciliinin açlnda yapt konumada, Mardinde farkl kültür, dil ve inanç mensuplarnn yüzyllarca hogörü içerisinde yaadn belirterek ecdadn salad bu imkan sayesinde herkesin birbiriyle kucaklamasnn burann kültürü haline geldiini söyledi.

Son 200 yl içerisinde inançl insanlarn geriletildii dönemde, d güçlerin milleti birbirine düman etmeye ve topraklar almaya çaltklarn anlatan Erdoan, buna kar duru sergilenmesi gerektiini kaydetti.

Bugün dünyadaki zulümlere batnn seyirci kaldn herkesin bildiini dile getiren Erdoan, Demokrasi, insan haklar ve özgürlüün sadece ilerine geldii zaman savunduklar deerler olduunu biliyoruz. Ne zaman devletimizi, milletimizi zayflatmak istedikleri zaman aramza nifak sokmak için yine bunlar kullandlar. Ülkemizde bir kesimi kendi deerleriyle, devleti ve milletiyle kavgal hale getirdiler, inançlarndan kopardlar. ifadelerini kulland.

Erdoan, bu topraklarda yüzyllarca huzur içerisinde kardelik hukukuyla yaatan inanç ve kültür deerlerinin yeniden kuanlmasn gerektiini iaret ederek, Ruandada 1 milyon kiinin öldürülmesine, Bosna Hersekte 250 bin Müslümann katledilmesine Avrupa ülkelerinin göz yumduunu anmsatt.

O barbar Avrupa hala ayn Avrupa. Sadece menfaatleri için her eyi göze alabilen, insan hayatna deer vermeyen ama dünyay oyalamak için her zaman insan haklarndan özgürlüklerden dem vuruyorlar. diyen Erdoan, unlar aktard:

Ecdadmza layk bir gençlik bu topraklarda yeniden bar ve huzurun egemen olmasna hizmet edecek inallah. Bazlar Selahaddin Eyyubiyi, Yunus Emreyi, Veysel Karaniyi, Erzurumlu brahim Hakky tanmyor, mesajlarndan habersiz. Onlardan bu topraklara bar ve kardelik gelmesi mümkün mü ? Onlardan ancak hyanet gelir. Biz onlarn kskacndaki kardelerimizi de kurtarmak mecburiyetindeyiz.

- Herkese kardelik elini uzatmamz lazm

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann, devletin milletiyle yeniden barmas için 16 yldr seferber olduunu ifade eden Bilal Erdoan, Bu topraklarda kardei kardee krdranlarla mücadele etmi, kardeler arasnda yeniden huzur olmas için mücadele etmeye devam ediyor. TÜGVA gençliinin bu davay omuzlamas lazm. Bizim herkese kardelik elini uzatmamz lazm. nancndan, kardeinden, camisinden koparlm gençleri yeniden özüne davet etmemiz lazm. diye konutu.

- Bizim yaptmz ii devlet asla yapamaz

Bazlarnn TÜGVAya bu imkan neden saland diye eletiriler yaptn hatrlatan Erdoan, öyle devam etti:

Kamu kaynaklar bu tür sivil toplum kurulularyla kullanldnda zaman daha etkili olur. Daha bunu bilmiyorlar. Bizim kstl yurt imkanlarmzla gençlerle ilgilenmemiz baka devletin memurunun ilgilenmesi baka. Onun için bizim devletin büyük yurt hizmetlerine ramen TÜGVA olarak yurt hizmeti vermeye devem etmek zorundayz. çünkü bizim yaptmz ii devlet asla yapamaz. Hayvan haklarn düünelim, stanbulda belediye ekipleri sokak hayvanlarna yiyecek verip destek oluyor. Hayvanseverlerin hayvana olan merhametini bir belediye memuru gösteremeyebilir ama o faaliyeti hayvansever derneiyle yapmak daha dorudur. Sosyal hizmetlerin kamu tarafndan desteklenmesi normaldir, batda da böyledir. Bunlar kamu hizmetlerini tamamlar nitelikteki hizmetlerdir.

TÜGVA Genel Bakan Enes Eminolu da çalmalarn artrarak devam ettirdiklerini söyledi.

Türkiye genelinde gençliin en iyi ekilde kendisini her alanda yetitirme noktasnda imkanlarn seferber edildiini kaydeden Eminolu, Kuran ve sünnet bilinciyle Allah yolunda ülkesini en iyi ekilde temsil edecek gençlerin yetieceine inandklarn kaydetti.

Açla, Midyat Kaymakam Hüseyin Tekin, TÜGVA Genel Bakan Yardmclar brahim Beinci ve Emrullah anlan , TÜGVA Bölge Sorumlusu Ömer Faruk Toktekin, Tekilat Koordinasyon Sorumlusu Abdülhamid Balta da katld.

Ana Sayfaya Git