Ulu Cami çevresi restore ediliyor

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde İslam'ın 5. Harem-i Şerif'i olarak kabul edilen tarihi caminin çevresinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce başlatılan çalışmaların gelecek ay tamamlanması planlanıyor.

Haberler 03.08.2017 - 08:43 Son Güncelleme : 03.08.2017 - 09:00

Diyarbakrn merkez Sur ilçesinde tarihi Ulu Cami çevresinde çevre düzenlemesi kapsamnda restore çalmalar balad.

slamn 5. Haremi erifi olarak kabul edilen, ibadetin yan sra yerli ve yabanc turistlerin ziyaret ettii tarihi camide balatlan çalmalar kapsamnda bazalt ve mermer döemesi, su yaltm, süs havuzu ve yerden aydnlatma yaplyor, halkn dinlenmesi amacyla cami önüne banklar kuruluyor.

Kent sakinleri de önümüzdeki aylarda tamamlanmas beklenen çalmalar merakl gözlerle takip ediyor.

Kentin ve caminin her türlü güzel hizmete layk olduunu vurgulayan vatandalar, Biz ne ekersek çocuklarmz onu biçer. Biz ne yaparsak, çocuklarmz onu takip eder. Güzel eserler brakmamz gerekiyor çocuklarmza. leride çocuklarmz ve torunlarmz için çok hayrl olacaktr. dedi.

Caminin önünde tespih sat yapan Murat çnar, çalmalarla caminin çevresinin de güzel bir görünüme kavuacan ifade etti.

Surda huzurun tesis edilmesinin ardndan hükümetin onarm çalmalarn hzlandrdn dile getiren çnar, projenin uygulanmasyla güzel sonuçlarn ortaya çkacana inandn anlatt. çnar, Ulu Caminin çevre düzenlemesi yaplrsa en azndan görüntü güzel olur. Gelenler camiyi gezerken buralarda oturup, sohbet edebilecekler. Proje güzel. dedi.

Ana Sayfaya Git