Uludağ'daki arama çalışmalarında iki erkek cesedi bulundu

Uludağ'da zirveye doğru yürüyüşe çıktıktan sonra kaybolan Mert Alpaslan ve Efe Sarp için sürdürülen arama çalışmaları sırasında iki erkek cesedi bulundu.

Haberler 19.12.2019 - 10:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Afet ve Acil Durum Müdürlüü (AFAD), jandarma asayi, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve baz sivil arama kurtarma ekiplerinin katld çalmalar 17nci gününde sürüyor.

Sabahn erken saatlerinde Kestel ilçesi Derekzk Mahallesinden hareket eden ekipler, aramalarn 7nci gününde Efe Sarpa ait mont, bere ve anahtarlarn bulunduu Küreklidere Vadisinde younlatrd. Jandarma keif uça ve iki helikopterle havadan destek salanan aramalar srasnda ekipler, cansz bedenle karlat.

Dan kuzey yamaçlarnda, mont, bere ve anahtarlarn bulunduu bölgeye yaklak 1 kilometre uzaklkta görülen cesedin üzerinden, Efe Sarpa ait kimlik çkt. çalmalarn bu bölgede youn bir ekilde sürdüren ekipler yaklak 3 saat sonra bir ceset daha buldu.

Her iki cesedin kimliinin belirlenmesi için balatlan çalma sürüyor.

- ki ceset arasnda yaklak 1 kilometrelik mesafe var

Bursa Valiliinden yaplan açklamada, u ifadelere yer verildi: Uludada kaybolduu belirtilen Mert Alpaslan ve Efe Sarptan haber alnamad ihbar üzerine Bursa Valilii tarafndan balatlan arama kurtarma çalmalarna kamu, sivil toplum ve gönüllülerin katlmyla karadan ve havadan kesintisiz olarak devam edilmektedir. Kaybolan daclardan Efe Sarpa ait montun Küreklidere bölgesinde bulunmas nedeniyle arama faaliyetleri bu bölgede younlatrlmtr.

Küreklidere bölgesinde yaplan arama çalmalar srasnda bulunan montun yaklak 1 kilometre aasnda bir erkek cesedi tespit edilmitir. Yine ayn bölgede yaplan arama çalmalar srasnda bulunan birinci cesedin yaklak 1 kilometre aasnda bir erkek cesedi daha bulunmutur. kinci cesedin bulunduu yerin sarp ve kayalk olmas nedeniyle kurtarma ekiplerimiz cesedin bulunduu alana ulamak için youn gayret sarf etmektedir. Ayrca bulunan ilk cesedin üzerinden Efe Sarpa ait kimlik çkmtr.

stanbuldan Bursaya 1 Aralk Pazar günü gelen ve araçlarn Uluda Jandarma Karakolunun yanna park ettikten sonra zirve istikametine yürümeye balayan Mert Alpaslan (31) ve arkada Efe Sarp (37), bir süre sonra sisin bastrmas nedeniyle kaybolmu, ihbar üzerine arama çalmas balatlmt. Uludan kuzeybat yamaçlarndaki Küreklidere mevkisinde Sarpa ait mont, bere ve anahtarlar, daha sonra ise iki baton bulunmutu.

Ana Sayfaya Git