Uludere'de sonbahar güzelliği yaşanıyor

Şırnak'ın Uludere ilçesi Hilal beldesinin eski yerleşkesi, derin vadileri, kavak ve çamlarının oluşturduğu renk cümbüşüyle doğaseverleri ve fotoğraf tutkunlarını bekliyor.

Haberler 26.11.2019 - 10:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakn Uludere ilçesi Hilal beldesinin eski yerlekesi, doaseverler tarafndan kefedilmeyi bekliyor.

PKKllarn saldrs sonucu 1994te boaltlmak zorunda kalnan beldenin eski yerlekesi, sonbaharn sar, kahverengi, yeil ve krmz tonlaryla ziyaretçilere görsel ölen sunuyor.

Yeni yerleim yerinden 5 kilometre uzaktaki bölge, terör örgütüne yönelik operasyonlarn ardndan salanan huzur sayesinde yöre sakinlerince ziyaret ediliyor. Köylüler, burada sonbaharda güneli havann ve esiz manzarann tadn çkaryor.

Bölge, derin vadileri, kavak ve çamlarnn oluturduu renk cümbüüyle doaseverleri ve fotoraf tutkunlarn bekliyor.

- Herkesi bu huzurlu doaya davet ediyoruz

Hilal Belde Belediye Bakan Cafer Benek, eski yerlekenin çok güzel bir yer olduunu söyledi.

Benek, Buralar daha önce terör saldrlar nedeniyle yeterince tantlmad ama huzurun gelmesiyle inallah hak ettii deeri bulacak. ifadesini kulland.

Bölgede dört mevsim ayr güzelliin yaandna dikkati çeken Benek, lkbaharda açan bitki çeitliliiyle bir baka güzel olan bölge, sonbaharda aaçlarn yapraklaryla renk cümbüü oluturuyor. Herkesi bu huzurlu doaya davet ediyoruz. dedi.

- Fotoraf ve doa tutkunlar açsndan kefedilmemi bir yer

Ziyaretçilerden Mehmet Ali Bulut (27) ise terörden arndrlan bölgeye sk sk piknik yapmak için geldiklerini belirtti.

Huzur ortamnn önemine iaret eden Bulut, Dört mevsim çok güzel bir doamz var. Kasmda günein tadn çkaryoruz. Mutluyuz, huzurluyuz. Herkesi bu güzellikleri görmeye davet ediyoruz. diye konutu.

Bölgeye fotoraf çekmek için gelen Ayhan Babat da burasnn her mevsim kartpostallk görüntüler oluturduunu söyledi.

Bölgenin bir fotorafçnn arad bütün görsellere sahip olduunu vurgulayan Babat, Terör nedeniyle boaltlm bir köy. Fotorafçlar için hem doay hem de eski evleri beraber resmetmek mümkün. Fotoraf ve doa tutkunlar açsndan kefedilmemi bir yer. dedi.

Ana Sayfaya Git