Ümmetin halinden âlimler sorumludur

İTTİHADUL ULEMA Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, "Ümmete karşı öncelikle âlimler sorumludur. Âlimler herkesten önce bu halka karşı sorumludurlar." dedi.

Haberler 21.10.2019 - 09:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye, ran, Irak ve Suriyedeki limlerin katlmyla Diyarbakrda 4üncü limler Bulumas gerçekletirildi.

Birliin Elaz yolu 15. kilometredeki genel merkezinde düzenlenen bulumaya Güneydou Anadolu Bölgesinden gelen çok sayda medrese aliminin yan sra ran, Irak ve Suriyeden gelen konuk alimlerin katlmyla gerçekleti. Bulumaya ayrca çok sayda sivil toplum kuruluu temsilcisi ile kendiside eski bir müderris olan aratrmac yazar Mehmet Ali Altndada katld.

Aç konumasn TTHADUL ULEMA Genel Bakan Molla Enver Klçarslan yapt. Klçarslan, toplantnn ümmetin vahdetine vesile olmasn temenni etti.

Bugün bizler Allahn dinine yardm etmezsek Allahn yardm tecelli etmez. diyen Klçarslan, Malmzla, canmzla cihad etmezsek, dilimizle de kar çkmayp sükut edersek dünyada zelil olduumuz gibi ahirette de zelil oluruz. Bugün küfür ehli bizi memleketimizden sürüyor. Onlar bizim topraklarmzda menfaat mücadelesi veriyorlar. Bizler de zengin topraklarmzda, petrol ve gaza ramen kendi topraklarmzda aç kalmz. Bizim vazifemiz Allaha ibadettir. Ki Allahu Teala bizi bunun için göndermitir. Bizler bu Kuranla Allahn huzuruna gideceiz. fadelerini kulland.

Tüm sorunlarn çözümü Kuran ve sünnettedir

TTHADUL ULEMA Genel Bakan Yardmcs Molla Abdulkuddüs Yalçn da Tüm sorunlarn çözümü Kuran ve sünnettedir. Bunlarn çözümü yazl deildir. Bunun için bir çaba gerekir. Bata limlerin sonrasnda da çan iyi bilinmesi lazmdr. Ciddi bir fikri çaba gerekir. Bugünün sorunlarna slami çözüm bulunmas için çan insannn nasl düündüünün iyi bilinmesi lazmdr. Bata gençler olmak üzere insanlarn sorunlar eksiksiz bilinmelidir. dedi.

Sorunlara çözüm arayanlar Kuran ve sünnete yöneltelim

Yalçn, slam lemlerinin meseleyi iyi bilip çözüm bulmas gerekir. limler din hususunda ne kadar bilgili olursa olsun içinde bulunduu çan sorunlarn da bilmeli ki o sorunlar halledebilsin. Maalesef medreselerimizin sorunlarndan biri de burada ders veren limlerin asrn insanlarnn ve gençlerin fikrinden uzak olmalardr. Dier taraftan da okullardan mezun olanlarn asr iyi bilmelerine ramen din konusunda eksik kalyorlar. Hal böyle iken slami çözüm bulamyorlar. Bu toplantlardan beklentimiz odur ki bu sorunlar bilelim. Sorunlara çözüm arayanlar Kuran ve sünnete yöneltelim.

HÜDA PAR Genel Bakan bir mesaj yollad

Programa HÜDA PAR Genel Bakan Avukat shak Salam da bir mesaj gönderdi. HÜDA PAR Erbil Temsilcisi Abdussamed Yalçn tarafndan okunan Salam mesajnda Ahlaki ve manevi deerlerimizin korunmas adna limlerimizin ve siyaset erbab insanlarmzn el birliiyle çalmalar gerekir. Küffarn tankyla/topuyla ykamad hisarlarmza, geçemedii snrlarmza fitne/fesad, rkçlk ve ahlakszlk silahyla hücum ettiklerini görüyoruz. limlerimiz, aydnlarmz, akademisyenlerimiz, siyasetçilerimiz hulasa her bir bireyimiz, bunun farknda olarak hareket etmeli, buna göre kuanmaldr. dedi.

Birinci oturum yapld

4üncü limler Bulumasnn birinci oturumu Molla Mahmut Klnçn moderatörlüünde üç konumacnn yapaca sunumla balad.

Irak Kürdistanndan mam ve Hatip Molla mad Guwani, limlerin Siyasi ve çtimai Konulardaki lkesel Duruu ve Rehberlii konulu konumasn yapt.

Siyonist igalcilerin islam topraklarn igal ettii günümüzde limlerin ciddi bir çalma yapmas gerektiini vurgulayan Guwani, Müslüman limlerin siyasi, toplumsal olarak ciddi rolü vardr. Alimler dini ve siyasi alanda belalar bertaraf edecek dinamiklerdir. limlerimiz problemler karsnda kendi kültürlerine dönüp ders almalar gerekir. Bu noktada limlerin ilim almadan önce siyasi kültürümüzü bilip ona göre konumlanmalar gerekir. diye konutu.

Ana Sayfaya Git