Umre yasağı geldi

Diyanet'ten umre ziyaretine ilişkin açıklama "Türkiye, ABD, Birleşik Arap Emirlikleri, Endonezya, Pakistan, İran, Hindistan, Mısır, Lübnan'ın da bulunduğu 33 ülkeden umreci kabul edilmeyecek, bu listeler ilerleyen günlerde belli periyotlarla güncellenecek" dedi.

Haberler 09.08.2021 - 10:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakanl, umre için Türkiyenin de aralarnda olduu 33 ülkeden Suudi Arabistana ziyaretçi kabul edilmeyeceini, ancak listenin daha sonra güncellenebileceini duyurdu.

Bakanlktan yaplan açklamada, Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlnn yarndan itibaren umre ibadeti için yurt dndan ziyaretçi kabul edeceini duyurduunu belirtti. Açklamada, unlar kaydedildi:

Duyuruda umre ziyaretinde bulunacaklarn, Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevide ibadet edeceklerin, Suudi Arabistanda onayl Kovid-19 alarn yaptrmalarnn ön koul olduu belirtilmitir. Ayrca Kovid-19 tedbirlerine riayet edilerek günlük 60 bin, aylk ise yaklak 2 milyon umrecinin kabul edilecei kaydedilmitir.

UMRE YASAI GELD

Bununla beraber hangi ülkelerden umreci kabul edilecei ve ülkelere kaç kiilik kontenjan verileceinin ise ülkelerin vaka saylar da göz önünde bulundurularak ilerleyen günlerde netleecei paylalmtr.

Ancak u an için Türkiye, ABD, Birleik Arap Emirlikleri, Endonezya, Pakistan, ran, Hindistan, Msr, Lübnann da bulunduu 33 ülkeden umreci kabul edilmeyecek, bu listeler ilerleyen günlerde belli periyotlarla güncellenecektir. Konuyla ilgili yeni gelimeler olduunda vatandalarmzla paylalacaktr.

Ana Sayfaya Git