Umre ziyareti 4 Ekim'de

Suudi Arabistan'dan Kabe açıklaması: Ziyaretler 4 Ekim'de kademeli olarak yeniden başlayacak

Haberler 24.09.2020 - 09:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanl, koronavirüs (Covid-19) nedeniyle 6 aydan beri umre ziyaretlerine kapal olan Kabenin 4 Ekimde tekrar ibadete açlacan duyurdu.

Suudi Arabistan, koronavirüs (Covid-19) önlemleri kapsamnda yaklak 6 aydr durdurduu umre ziyaretlerini 4 Ekimden itibaren kademeli olarak balatacan açklad. çileri Bakanl, umre ziyareti için ilk kademede sadece Suudi Arabistanda yaayanlara izin verecek. Günlük yalnzca 6 bin kiinin ziyaretine izin verilecei kaydedildi. Riyad yönetiminin duyurduu kararda,18 Ekim tarihinde ise Mescid-i Harama yaplacak olan ziyaret için kapasitenin yüzde 75e çkarlaca kaydedildi. Böylelikle günlük 15 bin Müslümann tavaf ibadetini gerçekletirmesine, 40 bin Müslümann da namaz klmasna izin verilecei ifade edildi.

1 KASIMDA YURT DIINDAN ZYARETç KABUL EDLECEK

Koronavirüs dolaysyla artlarn iyilemesi durumunda ise, 1 Kasmdan itibaren Suudi Arabistan dndan ziyaretlere de müsaade edilecei kaydedildi.Öte yandan, Umre ziyaretleri için müracaatlar temerna isimli bir uygulama ile yaplaca açkland. Söz konusu uygulamada, umre gerçekletiren hac adaynn salk bilgileri, bu konudaki yaplan ve yaplacak olan uyarlarn da yer alaca kaydedildi. Uygulamann Suudi Arabistan Hac Bakanl tarafndan yaynlanaca ifade edildi.

Ana Sayfaya Git