Umreye gidecekler

Dürümlü katliamında hayatını kaybedenlerin yakınlarından 16 kadın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonu ile umreye gidecek olmanın sevincini yaşıyor.

Haberler 09.01.2017 - 08:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Dürümlü mezrasnda PKKl teröristlerce katledilen sivillerin yaknlarndan 16 kadn, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann ei Emine Erdoann himayesinde, Diyanet leri Bakanlnn organizasyonu ile umreye gidecek.

15 ton patlayc yüklü kamyonun örgüt militanlar tarafndan infilak ettirmesi sonucu hayatn kaybeden 16 kiinin yaknlarndan oluan 16 kadn, Cumhurbakan Erdoann ei Emine Erdoann himayesinde, Diyanet leri Bakanlnn organizasyonuyla 14 gün kutsal topraklarda misafir olacak. Kutsal topraklara 11 Ocakta gidecek olmann heyecann yaayan terör maduru kadnlar, umreye giderek yaadklar acnn bir nebze olsun dinmesi temennisinde bulundu.

PKKnn düzenledii bombal saldrda eini kaybeden Nesibe Yaman, katliamda en küçüü 4 aylk olan 7 çocuunun yetim kaldn belirtti.

Kabeye dokununca, Rabbim bizim çocuklarmz yetim brakanlardan hakkmz alsn, bin beter olsunlar diye dua edeceim. diyen Yaman, kendilerine bu imkan sunduu için Emine Erdoan ve dier yetkililere teekkür etti.

- Orada güzel dualar edeceiz

Yaman, Bize bu imkan sunduklar için Allah raz olsun. çok teekkür ediyoruz. Oraya gitmek bizim için rüya gibi bir ey. imdi rüyamz gerçekletireceiz. Orada güzel dualar edeceiz. ifadelerini kulland.

Katliamda 2 çocuunu ve yaknlarn kaybeden Aynur Yaman da Kürtçe yapt konumada, dünyann sonuna kadar bu davalarndan vazgeçmeyeceklerini, katliam gerçekletirenleri lanetlediklerini söyledi.

Rabbim hakkmz brakmasn. Rabbim tüm dünyadan terörün tamamn bitirsin. Onlar bizim cierimizi yakt. Allah da onlarn cierini yaksn. diyen Yaman, konumasn öyle sürdürdü:

Kabede onlar Allaha ikayet edip lanetleyeceim. Rabbime diyeceim ki; Ya Rabbi onlarn sonunu getir. Rabbim hakkmz brakmasn. Rabbim çocuklarmzn hakkn onlardan alsn. Onlar evimize ate düürdüler, evimizi bamza yktlar. çocuklarmz yetim braktlar.

- Aclarnn hafiflemesi için dua edecekler

Katliamda, 4 çocuunu ve 1 torununu kaybeden Muhterem Yakar ise kutsal topraklara gidip, Allaha kendilerine sabr vermesi ve yüreklerindeki bu acy hafifletmesi için dua edeceklerini dile getirdi.

Terör örgütü PKKnn yaatt acnn yüreini daladn belirten Yakar, öyle konutu:

Allahn huzuruna gittiimde hakkmz almasn dileyeceim. Hem kendi hakkm hem de yetimlerimin hakkn istiyorum. çocuklarm katlettiler. Bu gençlerin ne suçu vard? Onlar bizim evimize ate düürüp, bize bu zulmü yaattlar. Bizi kimsesiz braktlar. 4 çocuumu kaybettim. 16 torunum yetim kald.

Cumhurbakan Erdoann ei Emine Erdoana teekkür eden Yakar, Allah onlardan raz olsun. Allah bizleri ve onlar rahmetinden eksik etmesin. Allah tüm kafirleri kahr perian etsin. dedi.

- Herkes devletinin yannda dursun

Katliamda 2 olunu ve torununu kaybeden Tank Mahallesi Muhtar Bayram Yaman, PKKnn yapt katliamda yaknlarn kaybedenlerin devlet tarafndan umreye gönderilmesinin kendileri için bir teselli olduunu ifade etti.

Katliamda 16 can verdiklerini, büyük bir ac yaadklarn anlatan Yaman, baka kimsenin bu acy yaamamas temennisinde bulundu.

Yaman, Vatandalar devletimize yardmc olsun. Milletimiz bunlar bilsin, ders alsn. Herkes devletinin yannda dursun. Bir ey olduu zaman devletinize haber verin. Bunlar bizim içimizden temizlensin. Bu hainlik nereye kadar devam edecek? ifadelerini kulland.

- Dürümlü katliam

Bingölün Genç ilçesinde gasp ettikten sonra 15 ton patlayc yükledikleri kamyonu 12 Mays 2016da Yeniehir ilçesi Tank Mahallesine getiren PKKl teröristler ile durumlarndan üphelenen köylüler arasnda tartma yaanmt. Vatandalarn, köylerine almak istememesi üzerine kamyonla Dürümlüye hareket eden ve köylülerce takibe alndklarn fark eden teröristler, patlayc yüklü kamyonu Dürümlü mezras giriinde infilak ettirmiti.

Patlamada, 16 kii yaamn yitirmi, 23 kii yaralanmt. Patlama sesi kentin birçok yerinden duyulmu, olay yerinde 20 metre geniliinde ve 4 metre derinliinde çukur olumutu. Terör örgütü PKKnn gerçekletirdii saldr sonucu 36 çocuk yetim, 8 kadn da dul kalmt.

Ana Sayfaya Git