Umut kervanı kurban dağıttı

Umut Kervanı, Diyarbakır'ın Ergani, Bismil ve Çınar ilçelerinde kestirdiği kurbanlıkların etlerini yüzlerce aileye ulaştırdı.

Haberler 25.08.2018 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kurban Bayram dolaysyla vekalet verilen ve balanan kurbanlklarn kesimini gerçekletiren Umut Kervan, Diyarbakrn Ergani, Bismil ve çnar ilçelerindeki fakir ve muhtaç ailelere kurbanlk et ulatrarak ailelerin yüzlerini güldürdü.

Türkiye genelinde muhtaç ailelere yardmlarda bulunan Umut Kervan, Diyarbakrn Ergani ilçesinde daha önceden tespit ettii, aralarnda Suriyelilerin de bulunduu 180 aileye kurban eti ulatrd.

Umut Kervan Vakf Ergani Yetkilisi Mustafa Öz, günler öncesinden kurban hazrlklarna baladklarn söyledi.

Hayrsever vatandalarn balad etleri bekletmeden ihtiyaç sahiplerine ulatrdklarn belirten Öz, Bizler Kurban Bayram münasebetiyle haftalar önce çalmalarmza balayarak hayrseverlerin kurban balarn aldk. Bayramn birinci günü kurbanlarmz kestik, ikinci günü datmlarn yaptk. 180 aileye kurban eti dattk. Adreslerinde bulunmayp misafirlie veya çalmaya gidenlerin etlerini derin dondurucularda muhafaza ederek paylarn ayrdk. Rabbim, gerek kurban banda bulunan gerekse de çalmalarda emei geçenlerin kurbanlarn, hayrlarn kabul etsin. ifadelerini kulland.

Umut Kervan Bismilde yüzlerce aileye kurban etti datt

Umut Kervan, Diyarbakrn Bismil ilçesinde bu Kurban Bayramnda da yüzlerce yetim, muhtaç ve madur aileye kurban eti datt.

2008den bu yana ilçede bulunan fakir, yetim ve muhtaç ailelere her yl Kurban Bayramnda hayrseverlerin baladklar kurbanlklar kesip dattklarn söyleyen Umut Kervannn Bismildeki yetkililerinden Fuat Aya, Bu yl da hayrseverlerden topladmz 50 tane küçükba hayvan hayrlsyla kestik, daha sonrada yüzlerce fakir, muhtaç ve yetim ailelere kurbanlarmz datk. Kurbandan kurbana evlerine et giren aileler. Biz buna birebir ahit oluyoruz. Özelikle kurban bayramlarnda muhtaç aileler, bizi arayarak kurban eti talebinde bulunuyorlar. Bizler de Allahn izniyle hayrseverlerin bize verdikleri kurbanlar onlara veriyoruz. Kurban eti verdiimiz aileler bize hayr dualarnda bulunuyorlar. Bu konuda hayrseverlerden yardm yapmalarn her zaman talep ediyoruz. Biz hayrseverlere diyoruz ki; sizin yaptnz yardmlar her ne kadar artarsa, ulaabileceimiz, sevindirebileceimiz yetim aile ve muhtaç ailelerin says da o kadar artacaktr. Biz bu umutla çalmalarmz sürdürüyoruz. diye konutu.

kurban Bayramna birkaç gün kala yetim ailelerinde bulunduu 20 aileye gda yardmnda bulunduklarn belirten Aya, hayrsevere ve çalmalarda yer alan üye ve gönüllülerine teekkür etti.

Umut Kervan çnarda kurban eti datt

Türkiye genelinde muhtaç ailelere yardmlarda bulunan Umut Kervan, Diyarbakrn çnar ilçesinde daha önceden tespit ettii, aralarnda Suriyelilerin de bulunduu 500 aileye kurban eti ulatrd.

Umut Kervan ekipleri, kesilen kurban etlerini parçalar haline getirdikten sonra eit arlkta poetlere koydu. Yardm poetlerine doldurulan etler, fakir ailelere datlmak üzere arabalara yerletirildi. Daha sonra, tespit edilen fakir ailelere kurban etleri ulatrld.

Konu hakknda açklama yapan Umut Kervannn çnardaki yetkililerinden Vedat Aydn, çnar Umut Kervan olarak her sene yaptmz gibi bu sene de Kurban Bayramnn ikinci günü kurbanlarmz kestik. Vatandalarn, hayr sahiplerinin bize emanet olarak verdikleri kurbanlar çnardaki muhtaç, yoksul özellikle yetim ailelere dattk. Bu sene çnarda 500 aileye kurban eti ulatrdk. dedi

Ana Sayfaya Git