Umutları arttı!

Hacire Akar'ın ardından Hatice Ceylan'ın da uğruna HDP il binası önünde oturma eylemi yaptığı dağa kaçırılan oğluna kavuşması evlat nöbetinde 100'üncü güne ulaşan anneleri umutlandırdı.

Haberler 12.12.2019 - 00:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Daa kaçrlan çocuklarna kavuan aileler, evlat nöbetini sürdüren anneleri umutlandrd.

Diyarbakrda anne Hacire Akarn ardndan Hatice Ceylann da uruna HDP il binas önünde oturma eylemi yapt daa kaçrlan oluna kavumas, evlat nöbetinde 100üncü güne ulaan annelere büyük moral kazandrd.

Ellerinde çocuklarnn fotoraf ile bekleyiini sürdüren ailelere, iki annenin evlat hasretinin son bulmas umut oldu.

- Hakkmz olan evlatlarmz almaya geldik pankart

Diyarbakr anneleri, Bu analar 100 gündür destan yazyor, 40 yldr akan gözyann son bulmas için mücadele ediyor, Hakkmz olan evlatlarmz almaya geldik, u dalgalanan sancan altnda zafere imza atmaya geldik yazl pankartlar açt.

- Evladna kavuan Hatice anne, ailelere destek için oturma eyleminde

Merkez Kayapnar ilçesinden 4 yl önce 8 Ekimde 15 yanda daa kaçrlan olu Cafer için oturma eylemine katlan ve eyleminin 64üncü gününde dün ald müjdeli haberle evladna kavuan Hatice Ceylan ile ei Abdülkadir Ceylan bugün de HDP il binas önüne geldi.

Ceylan çifti, ailelere destek vermek için oturma eylemini sürdürüyor.

- Olum geldi diye onlar terk etmem

Hatice Ceylan yapt açklamada, oluna kavutuunu ancak arkadalarn yalnz brakmayacan söyledi.

Annelerin oturma eylemini devam ettirmesi gerektiini belirten Ceylan, Polislerimiz, askerlerimiz ve devletimizin yardmyla inallah güzel eyler olacak. nallah çocuklarmzn hepsi kurtulur. Bütün çocuklarmz kurtulacak. Allah buradaki arkadalarmn evlatlarn da tez zamanda getirsin. Ayn mutluluu bu çadrda beraber yaarz. Onlarla ayn acy paylatk. Olum geldi diye onlar terk etmem. Onlar benim yol arkadalarm. Bu aclar bitecek. diye konutu.

- Büyük bir heyecanla geldim

Daa kaçrlan kz eyma için oturma eylemini sürdüren anne Türkan Mutlu, Hatice Ceylann evladna kavumasnn kendileri için umut olduunu söyledi.

Tüm annelerin evladna kavumas temennisinde bulunan Mutlu, Büyük bir heyecanla geldim, inallah umutlu gideceim. Bir davaya ba koydum, Allahn izniyle evladm alp gideceim. dedi.

Kzna seslenerek, Eminim ki; beni görmüsün ve duymusun. Kzm eve gel. Tüm aile seni bekliyor, seni özlüyor. lk frsatta kaç gel, devlete teslim ol. Bak kaçanlar, gelenler çok. nallah biz de bu heyecan yaayacaz. ifadelerini kulland.

- Bu PKKy bitireceiz, artk anneler alamayacak

Ardan 5 yl önce daa kaçrlan kz Hayal için gelip, kucanda 1,5 yandaki çocuuyla oturma eylemi yapan Süheyla Demir, evlatlarn almadan gitmeyeceklerini söyledi.

Eylemin 100üncü güne ulatna iaret eden Demir, unlar kaydetti:

Dün Hatice arkadamzn olu geldi. Gerçekten çok güzel bir duyguydu, onun adna çok sevindik. nallah en ksa zamanda bizim çocuklarmz da gelir, o mutluluu yaatr. Oturduumuz gün de söyledik, imdi de söylüyoruz; kararlyz, önümüzde hiç kimse duramaz. Bu PKKy bitireceiz, artk anneler alamayacak, evlatlar artk kaçrlmayacak. O gençleri o dalarn banda heba etmeyeceiz ve teker teker onlarn elinden söküp alacaz. Kararlym, kzm almadan buradan gitmeyeceim.

100 gündür talarn üzerinde oturarak evlatlarn beklediklerini dile getiren Demir, gençlere seslenerek, çektiimiz ac artk yeter. Gençlerimiz teker teker gelip, teslim oluyor. Siz de gelin devlet sizin arkanzda, anneleriniz babalarnz da arkanzda. Burada sizi bekliyoruz. eklinde konutu.

- Kararllmzn meyvesini aldk

Olu Müslüm için eylem yapan evket Altnta, çocuunu almadan HDP il binas önünden ayrlmayacan söyledi.

Altlnta çocuunu çok özlediini belirterek, ailece büyük aclar yaadklarn aktard.

Eylemi kararllkla sürdürdüklerini ifade eden Altnta, Dün o çocuk geldi ya ben çok mutlu oldum. Akrabas deilim ama beni görmeliydiniz. Burada kararllmzn meyvesini aldk ve alacaz. Allahn izniyle çocuklarmz alacaz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git