UNESCO listesindeki Harran'da bayram bereketi

Kubbeli evleri ve tarihi mekanlarıyla Güneydoğu Anadolu turizminin parlayan yıldızı olarak dikkati çeken ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde bulunan Şanlıurfa'nın Harran ilçesi, Kurban Bayramı tatili dolayısıyla adeta ziyaretçi akınına uğruyor

Haberler 25.08.2018 - 10:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Harran Belediye Bakan Mehmet Özyavuz: Bu yl ziyaretçi saysnn bir milyonu aacan tahmin ediyoruz. u anda da ar scak havalara ramen tatil dolaysyla insanlar buraya geliyor. Bu çok sevindirici bir durum

UNESCO Dünya Miras Geçici Listesinde bulunan dünyann en eski yerleim yerlerinden anlurfann Harran ilçesinde, Kurban Bayram tatili dolaysyla younluk yaanyor.

Milattan önce 6 binli yllardan günümüze kadar kesintisiz yerleim yeri olan ve bir dönem Asurlular ile Emevilere bakentlik yapan Harran, konik kubbeli evleri ve tarihi mekanlarnn yan sra yöresel kyafetli insanlaryla da ziyaretçilerini kültür yolculuuna çkaryor.

lk slam üniversitesinin kalntlar ve Emeviler döneminden kalma Ulu Camisiyle her yl yüzlerce yerli ve yabanc turisti arlayan tarihi ilçe, ar scaklara ramen Kurban Bayramnda ziyaretçi aknna uruyor.

Bayram tatilini frsat bilerek ilçeye gelen çok sayda ziyaretçi, hem Harran halknn hem de turizmcilerin yüzünü güldürüyor.

Harran Belediye Bakan Mehmet Özyavuz, bir dönem bölgede yaanan olaylar nedeniyle turizmin sknt yaadn ama son iki yldr çok iyi durumda olduklarn belirtti.

Geçen yl yaklak 800 bin kiinin Harran ziyaret ettiini anmsatan Özyavuz, bu yl ise imdiden bu rakam geçtiklerini ifade etti.

Mehmet Özyavuz, huzurun hakim olduu ilçeyi herkesin görmesi için çalmalar yürüttüklerini vurgulayarak, Özellikle nisanmays döneminde beklediimizden daha çok ziyaretçiyi arlama imkan bulduk. çok ükür bu yl ziyaretçi saysnn bir milyonu aacan tahmin ediyoruz. u anda da ar scak havalara ramen tatil dolaysyla insanlar buraya geliyor. Bu çok sevindirici bir durum. nallah havalarn serinlemesinin ardndan turizm daha iyi yerlere ulaacaktr. dedi.

Ar scak havaya ramen younluk var

Harranl turizmci Eyyüp Sabri Özyavuz ise turizme kazandrlan konik kubbeli evlerin ziyaretçilerin ilgisini çektiini, buna benzer yaplarn talya ve Suriyede de bulunduunu anlatt.

Bu yl turizmde beklediklerinden daha iyi bir younlua ulatklarn dile getiren Özyavuz, Harran UNESCO Dünya Miras Geçici Listesinde bulunuyor, bundan dolay yurt içi ve yurt dndan birçok misafirimiz var. Özellikle ilkbahar ve sonbaharda ar bir younluk oluuyor. Bu Kurban Bayramnda beklediimizin üzerinde bir kalabalk, younluk var. Havalarn çok scak olmasna ramen insanlarn denize gitme gibi bir ans varken Harran ziyaret etmeleri bizi ayrca memnun ediyor. Birkaç gündür ar bu younluu hissediyoruz. Umarm eylül ayyla bu artarak devam edecektir. diye konutu.

Mulann Fethiye ilçesinden Harrana gelen Arzu Özolu da uzun süredir buray görmeyi istediini ve tatili frsat bilerek bölgeye geldiklerini ifade etti.

Tarihi mekanlar ziyaret etmekten duyduu memnuniyeti dile getiren Özolu, anlurfa ve özellikle Harran merak ediyorduk ve beklediimizden daha iyi bir görselle karlatk. Ayrca insanlarnn doall çok houmuza gitti. Anadolu insann içindeki o samimiyet çok güzeldi. yi ki gelmiiz, anlatldndan çok çok daha heyecan verici bir yer. eklinde konutu.

Arkadalar ve ailesiyle Malatyadan gelen smet Ylmaz ise uzun bayram tatilini frsat bilerek Harrana geldiklerini, herkese de ilçeyi görmelerini tavsiye ettiini söyledi.

Ana Sayfaya Git