Üngür davası görüldü

Adana'da Diyarbakır Barosu Genel Sekreteri Önder Üngür ile ilaç mümessili Mehmet Sever'in hayatını kaybettiği kazaya ilişkin davanın görülmesine devam edildi.

Haberler 03.01.2017 - 10:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adana 5. Ar Ceza Mahkemesindeki durumada tutuklu sank Ahmet Fidan ile taraflarn avukatlar hazr bulundu. Tutuksuz sank Ünal Duyunun katlmad durumada, polis memuru Nahit Kanat tank olarak dinlendi.

Bölge Trafik ube Müdürlüünde görevli olduunu belirten Kanat, merkezin anonsu üzerine kaza yerine ekip arkada Murat nce ile gittiklerini söyledi.

Kaza yerine ilk intikal eden ekibin kendileri olduunu ifade eden Kanat, Kaza yerine vardmzda olay gerçeklemiti. Kazann nasl gerçekletii konusunda herhangi bir bilgi sahibi deilim. Biz kaza yerindeyken baka bir kaza gerçeklemedi. Bizden sonra kaza yerine gelen baka trafik ekipleri de oldu. Bizim gittiimizde ambulans yoktu ancak çevredeki vatandalar ambulansn Ahmet Fidan isimli yaraly hastaneye götürdüklerini söyledi. diye konutu.

Kazada hayatn kaybedenlerin yaknlarnn avukat, tank polisin beyanlarnn çelikili olduunu iddia etti.

ADL TIP RAPORU

Adli Tp Kurumu Trafik htisas Dairesinden gönderilen raporda, kazada asli kusurlu olduu belirtilen sank Ahmet Fidan ise bugüne kadar herhangi bir suç ilemediini belirterek, Emekli bir insanm. Cezaevinde çok zor artlar altnda bulunuyorum. Salk sorunlarm var. Adli kontrolle tahliyemi istiyorum. dedi.

Tutuksuz yarglanan dier sann avukat ise müvekkilinin kazada suçunun bulunmadn, bunu tank ve 112 Acil Servis kaytlarnn da doruladn iddia etti.

Mahkeme heyeti, sank Fidann tutukluluk halinin devamna karar vererek, polis memuru ve salk görevlilerinin tank olarak dinlenmesi için durumay erteledi.

Tarsus-Adana-Gaziantep otoyolunun Karaisal gieleri yaknlarnda geçen yl 17 Austosta Ahmet Fidann kulland 33 ACD 95 plakal otomobil, Ünal Duyu idaresindeki 16 BNN 98 plakal kamyona yandan çarpm, ilaç mümessili Mehmet Severin (28) kulland otomobil de kamyona arkadan çarpmt.

Kazada Sever ile ayn araçtaki Diyarbakr Barosu Genel Sekreteri Önder Üngür (29) hayatn kaybetmiti.

Ana Sayfaya Git