Üniversite hastanesine ek ödeme

Yükseköğretim Kurulu, Sağlık Bakanlığının düzenlemesinin ardından üniversite hastanelerinde Kovid-19 salgınına yönelik araştırma, teşhis ve tedavi faaliyetleri kapsamında görev yapan personele de ek ödeme yapılması için bir yönetmelik değişikliği taslağı hazırladı. Taslak, ek ödemelerin 1 Nisan'dan itibaren 4 ay süreyle yapılmasını öngörüyor.

Haberler 28.05.2021 - 11:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Yükseköretim Kurulu (YÖK), Salk Bakanlna bal salk tesislerinde görevli personele yönelik düzenlemenin ardndan üniversite hastanelerinde Kovid-19 salgnna yönelik aratrma, tehis ve tedavi faaliyetleri kapsamnda görev yapan personele de ek ödeme yaplmas için bir yönetmelik deiiklii tasla hazrlad.

Kovid-19 salgn ile ilgili salk hizmeti veren üniversitelerin tp fakülteleri ve salk uygulama ve aratrma merkezlerinde ve Salk Bakanlna bal salk merkezlerinde salgna yönelik görev yapan personele, 1 Kasm 2020den geçerli olmak üzere 2 ay süreyle ödeme yaplmt.

Salk Bakanl, salgnn devam etmesi ve salk merkezlerinde i younluunun artmas nedeniyle bakanla bal salk tesislerinde görevli personele, 1 Nisandan geçerli olmak üzere 4 ay süreyle ek ödeme yaplabilmesine imkan tanyan düzenleme yapt. Bu düzenleme, 8 Mays 2021de Resmi Gazetede yaymland.

- Personel için yönetmelik

Yükseköretim Kurulu da Salk Bakanlnn bu düzenlemesinin ardndan salk personeli arasnda çalma barnn salanmas için üniversite hastanelerindeki personele de yeniden ek ödemenin yaplabilmesi için harekete geçti.

Yükseköretim Kurumlarnda Döner Sermaye Gelirlerinden Yaplacak Ek Ödemenin Datlmasnda Uygulanacak Usul Ve Esaslara likin Yönetmelike geçici maddenin eklenmesi için deiiklik tasla hazrland.

Taslaa göre, üniversitelerin tp fakülteleri ve salk uygulama ve aratrma merkezlerinde salgna yönelik aratrma, tehis ve tedavi faaliyetleri kapsamnda görev yapan personele, 1 Nisandan itibaren 4 ay süreyle ek ödeme yaplacak. Yaplacak ek ödeme, mesai içi tavan ek ödeme tutarn geçmeyecek.

- lgili kurumlarla paylald

YÖK tarafndan hazrlanan yönetmelik deiiklik tasla, Hazine ve Maliye Bakanl ve Cumhurbakanl Strateji ve Bütçe Bakanl ile paylald.

Bu kurumlardan gelecek uygunluk görüüne göre yönetmelik deiikliine yönelik çalmalar neticelendirilecek.

Ana Sayfaya Git