Üniversite hayaliyle çay ocağı işletiyor!

Diyarbakırlı 20 yaşındaki Ronahi Denizhan, üniversite hayalini gerçeğe dönüştürmek biçin kolları sıvadı.

Haberler 09.07.2019 - 11:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrl 20 yandaki Ronahi Denizhan, üniversite hayalini gerçee dönütürmek biçin kollar svad. Kentin en ilek bölgesinde çay oca açp iletmeye balayan Denizhan, buradan kazanaca para ile dershaneye yazlp, üniversite hayalini gerçee dönütürmeye çalacak.

Diyarbakrl Ronahi Denizhann babas henüz küçük yata cezaevine girdi. Evin geçimini salamak zorunda kalan Denizhan, ailesine bakabilmek için hem garsonluk yapt hem de okulunu okumaya devam etti. Lise bittikten sonra üniversite hayali kuran Denizhan, maddi imkanszlklar nedeni ile dershaneye kaydn yaptramad. Üniversite hayalini hep kuran Denizhan, önemli bir karara imza atarak sadece erkeklerin tekelinde olan çay oca iletmeye karar verdi. Yeniehir ilçesinde bulunan Ofis semtinde çay oca iletmeye balayan Denizhan, buradan kazand parayla dershaneye yazlp üniversite hayalini gerçee dönütürmeye çalacak.

Kentin tek kadn çay evi iletmecisi

Merkez Yeniehir ilçesi Ofis semtinde yaklak iki ay önce açm olduu çay evini ileten Denizhan, yaad zorlu süreci hlas Haber Ajans (HA) muhabirine anlatt. Tek hayalinin üniversite okumak olduunu kaydeden Denizhan, Ben 12 yandan beri çalyorum. Birçok sektörde çaltm. Bunlarn içinde, kafe, lokanta ve dershane gibi yerler de vard. Zor günler geçirdim, çaltm dönemde babam cezaevinde olduu için ben hem çalyordum hem okula gidiyordum hem de evde anneme yardm edip kardelerime bakyordum. Hem aileme destek olmak hem de dershaneye gidip iyi bir üniversite kazanp okulumu okumak ve hayallerimi gerçekletirmek için böyle bir karar aldm dedi.

çay oca iletme fikrine arkadalarm olumlu bakamad

çay oca iletme fikrine arkadalarnn olumlu bakamadn belirten Denizhan, öyle devam etti:

Bana arkadalarm sen küçüksün nasl yapacaksn, bak biz dershaneye gidiyoruz, gezip tozuyoruz dediler. Üzüldüm ama beni bunlar ykmad. En azndan buradan kazandm parayla dershaneye gidip daha üst seviyelere iyi bir üniversiteye gidip iyi bir meslek sahibi olmak istiyorum. Benim yamda gerçekten kimse yok bu ii yapan, ben tek olduumu diyebilirim. çay ocandan kazandm parayla hem evimizi geçindiriyorum hem de hayalimi gerçekletirmeye çalyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git