Üniversitede Dehşet; 4 Ölü

Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde (ESOGÜ) bir araştırma görevlisi, aralarında dekan yardımcısının da bulunduğu 4 kişiyi öldürdü.

Haberler 06.04.2018 - 09:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eskiehir Osmangazi Üniversitesinde (ESOGÜ) bir aratrma görevlisi, aralarnda dekan yardmcsnn da bulunduu 4 kiiyi öldürdü.

Alnan bilgiye göre, Eitim Fakültesinde aratrma görevlisi olan Volkan B, henüz belirlenemeyen nedenle, fakülte binasnn 3. katnda Eitim Fakültesi Dekan Yardmcs Dr. Ör. Üyesi Mikail Yalçn, Fakülte Sekreteri Fatih Özmutlu, Dr. Ör. Üyesi Serdar çalak ve Ar. Gör. Yasir Armaan silahla öldürdü.

Volkan B. gözaltna alnd.

ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Volkan B. adl bir aratrma görevlisinin Eitim Fakültesi Dekannn odasna gittiini, tesadüfen hocann yerinde olmadn söyledi.

Saldrgann burada bulunan Eitim Fakültesi Sekreteri Fatih Özmutluyu silahla öldürdüünü ifade eden Gönen, öyle konutu:

Daha sonra dekan yardmcmz, öretim üyemizi ve bir aratrma görevlisini vurmu. Elinde tabancayla binay terk ettikten sonra güvenlikçiler takip etmi, ileride de polis derdest etmi. Dört arkadamz kaybettik, bamz sa olsun, eitim camias olarak bir daha böyle bir ey yaamayz inallah. ESOGÜ camiasna ve arkadalarmzn ailelerine basal diliyorum.

- Vali çakacakn açklamas

Vali Özdemir çakacak, gazetecilere yapt açklamada, ESOGÜde üzücü bir olayn meydana geldiini söyledi.

çakacak, öyle konutu:

Volkan B. adnda bir aratrma görevlisi, Eitim Fakültesi Dekan Yardmcs, iki aratrma görevlisi ve fakülte sekreteri olmak üzere 4 kiiyi silahla öldürdü. Basavclmz 3 savc görevlendirdi ve olayn aratrmas yaplyor. Sebepleriyle ilgili olarak çok yönlü aratrma yapldktan sonra geni bilgi verilecek. imdilik yapacamz açklama bu kadar. Son derece üzüntülüyüz. Basavclmz olaya el koydu. Daha sonra olay aydnlandkça gerekli açklama yaplacaktr.

- Hasbelkader savclktaydm yoksa bugün ben de 5. cenazeydim

ESOGÜ Eitim Fakültesi Öretim Üyesi Prof. Dr. Aye Aypay da saldrgan Volkan Bnin 4. katta kendisini de aradn söyledi.

Aypay, Bulamam. 5. cenaze olarak sraya dizecei kii ben olacaktm. Onun hakknda adliyeye suç duyurusunda bulunmutum. Hakkmzdaki iftiralar ve FETÖcü hakaretleri dolaysyla savclk ifadeye çarmt, oradaydm hasbelkader yoksa bugün ben de 5. cenazeydim. ifadelerini kulland.

- Ruh salklar yerinde deildir

ESOGÜ Öretim Görevlisi Dr. Neslihan Bay da hakknda soruturma dahi açtramadklar Volkan Bnin akl ve ruh salnn yerinde olmad yönünde ikayetlerde bulunduklarn belirtti.

Volkan Bnin önüne gelene FETÖcü dediini ve ikayet ettiini dile getiren Bay, unlar kaydetti:

Bunun yüzünden benim eim ihraç oldu ve beraat etti. Hiçbir alakas yoktur. diye bütün hocalar beraat etti ama bu kiiye hiçbir ilem yaplmad. Biz herkese söyledik, emniyete verdik dilekçelerimizi, üniversiteye, rektörlüe defalarca dilekçe verdik, hiçbir ilem yapmadlar. Bugün göz göre göre bu olay yaanmtr. Bugün göz göre göre hocalarmz canlarndan olmutur yani adalet geç kalmamal, bu i zamannda yaplmal, bugün çileden çkaran olay budur.

Volkan B. ve kars da tamamen bu ite sorumludurlar. Ruh salklar yerinde deildir. Bakn, aratrn, rektörlüe, dekanla, emniyete kaç tane dilekçe vermiiz, kaç yere suç duyurusunda bulunduk.

- ESOGÜde 4 kii katledildi

Olay yerinde yetkililerden bilgi alan AK Parti Genel Bakan Yardmcs Harun Karacan da Üzüntülüyüz. ESOGÜde 4 kii katledildi. Emniyet ve Cumhuriyet Basavcl gerekli tahkikat balatt. En ksa zamanda konunun gerçek yüzü ortaya çkar. Eskiehir ve Türkiye için büyük kayp, Allah rahmet eylesin. Geride kalanlara sabr diliyoruz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git