Üniversiteli kız kaçırıldı

VAN'da üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Piroze Kont'un, okula gitmek için minibüs durağında beklerken kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırıldığı ileri sürüldü.

Haberler 13.10.2017 - 08:44 Son Güncelleme : 13.10.2017 - 11:43

Van Yüzüncü Yl Üniversitesi Eitim Fakültebi Bilgisayar Öretmenlii Bölümü 3üncü snf örencisi olan ve ailesi ile birlikte Vanda oturan Piroze Kont, dün sabah okula gitmek üzere merkez pekyolu lçesi Bostaniçi Mahallesinde bulunan evinden çkarak minibüs durana geldi. Kont, üniversiteye gitmek için durukta minibüs beklerken, iddialara göre yanna yaklaan ve içinde iki kiinin bulunduu otomobile zorla bindirilerek kaçrld. Durakta bekleyenlerin haber vermesi üzerine yaknlar olay yerine koarken, çevrede yaplan tüm aramalara ramen Piroze Kontun izine rastlanmad. Büyük üzüntü yaayan aile, olay polise ve savcla bildirdiklerini henüz bir sonuç alamadklarn belirtirken, öretmen olmak isteyen kzlarnn bulunmas için yetkililerden yardm istedi.

ÜNVERSTEL GENç KIZ

Piroze Kontun Vanda görev yapan hemire ablas Pakize Kont, kardeinin yaayp- yaamadn bile bilmediklerini, yaamndan endie duyduklarn söyleydi. Abla Kont, öyle dedi:

Kardeimi okula giderken yol üzerinde kimlii belirsiz kiiler kaçrd. Bu konunu çözülmesini istiyoruz. Örenciydi, daha hayalleri vard. stemedii bir insana mahkum edilmesini istemiyoruz. Bir ekilde bulunmasn istiyoruz. Bize yardm edebilecek bütün insanlarn yardmmza gelmesini istiyoruz. Minibüs beklerken yanna araba yaklayor iki kii arabadan iniyor, bana vurarak sürükleyerek arabaya bindiriyorlar.Görgü tan da var. Bu ekilde kaçrlyor. Dün sabahtan itibaren kendisinden hiç bir haber alamadk. Yayor mu, yaamyor mu? ne durumda bilemiyoruz. Emniyete bavurduk, onlar da ellerinden geleni yapyorlar. Savcla da bavurduk. Bavurulabilecek her yere gittik ama daha hiç bir sonuç alamadk.

ALES HAYATINDAN ENDEL

Olay gözyalar arasnda anlatan acl anne Resime, aabeyi Enes Kont da Pirozenin bulunmas için yetkililerden her türlü destei beklediklerini söyledi. Genç bir kzn hayatnn karartlmamas gerektiini de anlatan abla Kont, öyle dedi:

Genç bir kzn daha hayat kararmasn. Onun bana gelen yarn bakasnn da bana gelir. Hiç bir ey yapmazsak bu olaylar devam edecek. Böyle olursa kadnlar hep erkek madurlar olacak. Erkekler hakl görülecek. Kz kardeim okulundan baka hiç bir eyi düünmezdi. Bir insann hayatn bu ekilde karartamazlar. Gelecekle ilgili planlar olan, okulunu düünen, öretmen olup örencileri eitmek isteyen bir kz kaçrlyor ve hayat burada bitmi oluyor. Kardeim hayatna kald yerden devam etmeli.

Ana Sayfaya Git