Üniversiteliler, Nemrut Krater Gölü'nü gezip bitki türlerini inceledi

Siirt Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü öğrencileri, Bitlis'in Tatvan ilçesine gelerek 2 bin 250 rakımlı Nemrut Krater Gölü'nün ekolojik yapısı ile çevresindeki endemik bitki türleri üzerinde inceleme yaptı.

Haberler 26.10.2021 - 00:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirt Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Corafya Bölümünde okuyan bir grup son snf örencisi, gözlem ve çalmak için yaklak 100 kilometre uzaklktaki Bitlise gelerek Tatvan ilçesindeki dünyann ikinci, Türkiyenin ise en büyük krater Gölü Nemrutu gezdi.

Örenciler, öretim üyeleri ile birlikte Avrupal Seçkin Destinasyonlar kapsamnda Mükemmeliyet Ödülü de alan Nemrut Krater Gölünün ekolojik yapsn, çevresindeki endemik bitki türlerini inceledi, ayrca fay hatlar konusunda aratrma yapt. Siirt Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Corafya Bölümü Bakan Doç. Dr. Adnan Alkan, Nemrut Krater Gölünün Bitlis snrlar içerisinde çok özel bir alana sahip olduunu söyledi.

GÖRÜLMES GEREKEN ÖZEL SAHALARDAN BR

Alkan, Hem biyolojik, hem jeomorfolojik açdan çok özel bir saha. Buras dünyann en güzel yerlerinden biri. Bundan dolay da arazi çalmalar kapsamnda örencilerimizi Nemruta getirdik. lk defa gören örencilerimiz oldu. çok etkilendiler, gerçekten büyüleyici bir atmosferi var. Özellikle sonbaharda renklerin harmonisini görebilirsiniz. Endemik bitkilerin de youn bir ekilde olduu bu ortamda çok özel bir manzara ortaya çkaryor. Bu anlamda Nemrut görülmesi mutlaka gereken özel sahalardan biridir dedi. Örenciler ise alanda verimli bir çalma yaptklarn, ayrca sonbahar renklerine bürünen Nemruta hayran kaldklarn söyledi.

Ana Sayfaya Git