Üniversitenin "öğrenci rektörü"

D.Ü'den mezun olan Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Ali Gür, bir yandan akademik hayatını ve idari görevini devam ettirirken diğer yandan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Tarih Bölümü 2. sınıfta öğrenim görüyor.

Haberler 12.11.2016 - 08:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Üniversitesinden mezun olan ve Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörlüüne atanan Prof. Dr. Ali Gür, akademik hayat ve yöneticilik görevinin yan sra örenci kimliiyle de örenim hayatn sürdürüyor.

Dicle Üniversitesi Tp Fakültesinde 1993 ylnda yüksek lisansn tamamlayan Gür, olunun tavsiyesi üzerine geçen yl, okumaktan zevk aldm ve içimde uhde kalmt diye nitelendirdii tarih akyla Anadolu Üniversitesi Açköretim Fakültesinde Tarih Bölümüne kayt yaptrd.

Zaman zaman yerleke içerisinde gezerek örencilerle bir araya gelen Gür, tarih bölümü örencileriyle karlatnda örenci kimliiyle tarih sohbetine balyor.

Gür, AA muhabirine yapt açklamada, 5 yanda ilköretime baladn, 47 yanda da rektörlük koltuuna oturduunu söyledi.

Okumann yann olmadn ve örenciliin hayat boyu devam ettiini belirten Gür, Hayatmn her aamasnda tarihi çok severdim ve her frsatta tarih kitaplarn okumaya çalrdm. Tarih okumak aslnda içimde ukde olarak kalmt. Geçen yl olum hukuk fakültesinde okurken tarih bölümünü de okumay istedi ve bana Baba gel beraber okuyalm. dedi. Bunun üzerine beraber snava girdik ve tarih bölümüne kaydolduk. u an 2. snftaym. diye konutu.

Hayatnn her alannda tarih okumann çok büyük katksn gördüünü anlatan Gür, öyle devam etti:

çünkü tarihin kök sald ve medeniyetlerin dou yeri olan bir corafyada yayoruz. Buradaki gelimeleri iyi bilmezseniz ve gereken dersleri çkarmazsanz, gelecekte benzer skntlar yaayabiliriz. O yüzden tarihin her örenci tarafndan gönüllü olarak okunmasn öneriyorum. Baz arkadalarmz zamandan dert yanar ama ben zaman bulabiliyorsam, tüm örenci arkadalarm da bulur diye tahmin ediyorum.

- Snav öncesi üzerim aranyor, kimlik kontrolü yaplyor

Prof. Dr. Gür, örencilik hayatnn rektörlük yaantsna da katk saladna inandn söyledi.

Snavlara Gaziantepin en ücra yerlerinde girdiini anlatan Gür, sözlerini öyle tamamlad:

Dolaysyla orada beni tanyp bilen olmad için tam örenci psikolojisine bürünebiliyorum. Snav öncesinde üzerim aranyor, snavda gözetmenler gelip kimlikleri kontrol ediyor. Yani örencilerle e konumda oluyorum. Örencilerin bu sayede snav stresini çok iyi anlayabiliyorum, onlar anlama ve empati kurma gibi duygular tadyorum.

Ana Sayfaya Git