Ünlü şefler Diyarbakır'da

Dünyanın en iyi şefleri ve gastronomi yazarları, Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde düzenlenen "Gastroway" etkinliği kapsamında Diyarbakır'ın tarihi ve turistik yerlerini gezdi, yöresel yemekleri tanıma fırsatı buldu.

Haberler 22.06.2019 - 10:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gaziantep, anlurfa ve Mardindeki programlarnn ardndan Diyarbakra gelen, aralarnda yldzl eflerin de bulunduu yaklak 30 kiilik ekip, merkez tarihi Sur ilçesinde Alaaddin Deirmen Evinde kahvalt yaptktan sonra tarihi Hasan Paa Hannda kahve içti.

Daha sonra Organize Sanayi Bölgesinde Diyarbakra özgü Sütlü Nuriye ve Burma Kadayfnn yapmn inceleyen ekibe, tatllarn hazrlanma süreci ile ilgili bilgi verildi.

ÜNLÜ EFLER DYARBAKIRDA

Merkez Kayapnar ilçesindeki bir restorana geçen ekip, burada hazrlanan yöresel yemeklerin de tadna bakarak, toprak altnda atete piirilen Hrsz Kebabnn yapln ilgiyle izledi, kebaptan tatt.

Gastroway Direktörü Gökmen Sözen, yapt açklamada, geçen yl Egede yaptklar lezzet turunu, imdi de Mezopotamyaya düzenlediklerini belirterek, Gaziantep, anlurfa ve Mardinin ardndan Diyarbakra geldiklerini söyledi.

TARH MEKANLARI GEZDLER

Diyarbakr da dünyaya, ünlü ef ve yazarlarn tantmasn istediklerini anlatan Sözen, bu nedenle kentin önemli tarihi mekanlarn gezdiklerini ve yöresel yemekleri tanma frsat bulduklarn kaydetti.

Türkiyenin arlkla geleneksel mutfakla beslendiini ifade eden Sözen, Gelenler geleneksel yemeklerimizi ve tarihi mekanlarmz çok beendiler. Gda ve tarmsal ürünlerimizi çok iyi buldular. Amacmz tarmsal gda ürünlerini dünyaya açmak. Bu ekilde fstmz, biberimizi, sumamz, mercimeimizi, budaymz tanyorlar. diye konutu.

Ana Sayfaya Git