Urfa isotundan ürettiği kolonyayı Avrupa’ya pazarlıyor

Şanlıurfa’da 20 yıllık esans ustası, yemek kültürünün vazgeçilmezleri arasında yer alan Urfa isotundan ürettiği kolonyayı Avrupa’ya pazarlıyor.

Haberler 24.09.2017 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfann Eyyübiye ilçesine bal Haimiye Meydannda esans ustas Ömer Vurmu, Urfa isotunu kozmetik ürünlerinde kullanmaya balad. Tarihi çarlar bölgesinde 20 yldr esans ticareti yapan Vurmu, 5 yl önce isotlu kolonya üretti. lk olarak anlurfa merkez ve ilçelerinde datm yapan Ömer Vurmu, olumlu tepkilerin ardndan Türkiye ve Avrupaya açldn hedefinin ise dünyaya pazarlamak olduunu belirtti.

anlurfada 5 yl önce bir ilki gerçekletirdiini belirten Ömer Vurmu, açklamasnda, 1965 ylndan beri baba mesleimiz olan esans ustaln sürdürüyorum. Esansn içinde büyüdük. Birçok kolonyamz vard. Ama neden biber olmasn. Dondurmas yaplmt zaten. Dünyada da tannm biberimiz var. Bizler de bunu kolonyaya çevirdik. Baya ilgi gördük dedi.

ETKS DER KOLONYALARDAN çOK FARKLI

Etkisinin dier kolonyalardan çok daha farkl olduunu ifade eden Vurmu, Ele sürüldüü zaman öyle 3 dakika içerisinde etkisi geçen bir kolonya deil. Baya uzun süre kalc ve rahatsz etmeyen bir kokusu var. Biberden elde edilen yalar filtreden geçirerek bire iki orannda bitki ve çiçek esanslarn ilave ettik. Tabi büyük firmalardan da yardm aldk. Bize destek de verdiler. Bizde isot kolonyasn ürettik. Türkiye dnda Almanya, Belçika ve Hollanda gibi Avrupa ülkelerinden çok önemli talepler alyoruz. Hedefimiz de dünyaya açlmak. Müterilerimizin birçou biber kolonyasn kullandktan sonra dier kolonyalar brakt eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git