Ürünün bekçiliğini kayıtlar yapıyor

Batman'ın Gercüş ilçesinde çiftçiler, ektikleri ürünleri tarlaya kağıt yerleştirerek yaban hayvanlardan korumaya başladı. Çiftçiler, geliştirdikleri ilginç yöntem sayesinde ürünlerden maksimum verim aldı.

Haberler 23.07.2019 - 10:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bölgede özellikle turusu yaplan acurun ilk mahsulleri toplanmaya baland. çiftçiler yabani hayvanlar ve kulardan ürünlerini korumak için ilginç bir yönteme bavurdu. Bostan korkuluu yerine ürünlerin bulunduu yere katlar brakan çiftçiler, bu yöntemle maksimum verim almay baard. Bostan korkuluu yerine tüm tarlaya kat yerletiren çiftçiler, ürünleri toplayarak sata hazr hale getirdi.

ÜRÜNLERN BÖYLE KORUYORLAR

Bostanlarda yetitirdikleri ürünler ile geçimlerini saladklarn ifade eden Tahsin Kaya, sabahn erken saatlerinde kalkp tarlaya geldiklerini söyledi. Kaya, Daha önce bostanmzda yetien ürünler yabani hayvanlar tarafndan zarar görüyordu, zarar gören ürünlerimizi satamyorduk daha sonra bostan korkuluu yerine böyle ilginç bir yöntem ile uygulamaya baladk. Ürünlerimizi bu yöntem ile korumaya baladk. Eskiden dedelerimiz bostan korkuluu denilen yöntem ile bostanlarn korumaya çalyorlard. Bizde daha rahat bir yöntem ile bostanmz bu ekilde korumaya çalyoruz ve faydasn da görüyoruz. Bu yöntemi bütün çiftçilerimize de öneriyoruz bu yöntem sayesinde verim kalitesi de artyor. Turuluk acurlar Türkiyenin her yerine gönderiyoruz kilosunu 3 ile 4 lira arasnda satyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git