Ustad anıldı

Çağın allamesi Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri, vefatının 58. yıl dönümü nedeniyle mevlid-i şerifle anıldı. Balıklıgöl yerleşkesindeki Dergah Cami'nde okunan mevlid'e onbinlerce kişi katılım gösterdi.

Haberler 11.06.2018 - 09:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bediüzzaman Said Nursi hazretleri vefatnn 58. ylnda Balklgöl Dergah camiinde dualarla anld. çevre illerden on binlerce kiinin katld program ilk olarak Üstadn vefat makamnda dua ile balad. Burada gelen konuklara lokma ve su ikramnda bulunan Büyükehir Belediyesi, birlik, beraberlik ve ho görünün ehri anlurfann misafirperverliini yaatt. Düzenlenen Mevlid programna; Büyükehir Belediye Bakan Nihat çiftçi, anlurfa Valisi Abdullah Erin, Cumhuriyet Basavcs Sadi Doan ve l Müftüsü hsan Açk katlarak gelen konuklarla bir araya geldi.

DYARBAKIR- Bediüzzaman Said-i Nursi Hazretlerinin vefatnn 58inci yl dönümü munasebetiyle mevlid-i erif okutuldu. Anma programnda Üstadn hayat boyunca adaleti ve hürriyeti savunduuna dikkat çekildi.

Bediüzzaman Said-i Nursi Hazretlerinin 1960 ylnda anlurfada vefat etmesinden sonra her yl anlurfal Risale-i Nur gönüllüleri tarafndan organize edilen mevlit program, bu yl yine Dergh Camiinde yats namazndan sonra gerçekletirildi. Bata peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (S.A.V) ve bütün peygamberler, sahabeler, evliyalar olmak üzere vefatnn 58nci yl münasebetiyle Bediüzzaman Said-i Nursi Hazretleri ve ehitlerin ruhuna balanmak üzere mevlit okunan programa çevre iiler bata olmak üzere onbinlerce kii katld.

Programa 7den 70e her yatan katlm gösterilirken caminin içine smaynca, cemaat için cami avlusunda ve Balklgöl Platosunda hallar serildi. Yats namazndan önce sk sk Kuran- Kerim okunurken, Hazreti brahimin makam olarak bilinen tarihi yerler ve Üstad Bediüzzamann vefat ettiinde ilk defnedildii yeri de ziyaret eden Urfallar ve il dndan gelen konuklar uzun uzun dua ettiler.

Klnan teravih namaznn ardndan balayan programda l Müftüsü hsan Açk, Bediüzzaman Said-i Nursinin Allahn dostluunu kazanan bir zat olduunu ifade ederek, Bediüzzaman Said-i Nursi Hazretlerinin, Hz. Muhammede (S.A.V) gerçek anlamda bir ümmet olduunu söyledi.

Allahn dostluunu kazanm bir zattr

Açk, Bugün bir Allah dostunu anmak ve unutmadmz ortaya koymak için buradayz. imdi biz bata Peygamber Efendimiz olmak Allah dostlarn nasl anarz, unutturmamak adna nasl çaba gösteririz? Onlarn isimlerini andktan sonra onlara dua etmekle deil mi? Bu dünyada en çok tannan zat Hz. Muhammedtir. Bediüzzaman Said-i Nursi de Allahn dostluunu kazanm, Hz. Muhammede gerçek anlamda ümmet olabilmitir. Bu gece Bediüzzaman Sadi-i Nursiyi anyoruz. Bediüzzaman Sadi-i Nursi anlurfay çok severdi. Burada yaklak 3-4 ay misafir kalm. Bizde bu büyük zat anmak için burada toplanm bulunmaktayz. dedi.

Programa katlan vatandalar duygularn paylatlar

Bediüzzman Said-i Nursinin davasnn anlalmas gerektiini söyleyen Said Yetim, Her sene olduu gibi bu sene de Bediüzzman Said-i Nursinin Urfada vefat etmesi, dolaysyla ruhuna mevlit-i erif okutuluyor. Tabi burada önemli olan Bediüzzamann davasn anlamaktr. Bediüzzaman Said-i Nursi bütün hayatn boyunca adaleti hürriyeti ve merutiyeti savunmutur. Bu yolda çok önemli fikirler ortaya koymutur. slam lemi bu mandada Bediüzzaman Said-i Nursinin fikirlerine ihtiyaç vardr. çünkü slam lemi u anda ahlaki açdan bir problem yayor. ifadelerini kulland.

Risale-i Nur, Finlandiyada, sveçte ve Norveçte okunuyor

Risale-i Nurun Finlandiyada, sveçte ve Norveçte okutulduunu ifade eden Yetim, Geçen gün yine sosyal medyada ifade edildii gibi Kuran- Kerimin ilkelerine göre yaayan ülkeler arasnda Müslüman ülkeler 40. srada yer alyor. Bata gayri müslim ülkeler, Kuran- Kerimin ilkelerini yayorlar. Onun için Bediüzzaman Saidi Nursi seneler önce bu ülkelerden bahetmitir. Bir gün gelecek Risale- Nur Finlandiyada, sveçte, Norveçte, hay programlar olacaktr. Demek ki Bediüzzamann görüü bugün ortaya çkt. diye konutu.

Bu asrnda mücedditi Bediüzaman Said-i Nursidir

Bediüzaman Said-i Nursinin Kuran- Kerime çok hizmet eden bir zat olduunu söyleyen Abdurrahman Aras da Üstat Bediüzzaman, Osmanlnn sonunda, cumhuriyetin balarnda birçok skntlar yaayan büyük bir müceddittir. Eserleriyle, yaadklaryla ve mücadelesiyle bu asrda vazifeli bir zat olduu her asrda gelen büyük müceddit zatlardan birisidir. Son zamanlarda en skntl zamanlarda büyük bir müceddit ve ahir zamanda Kuran- Kerime hizmet eden malum olan bir zattr. eklinde konutu.

Her sene Bediüzaman Said-i Nursinin ruhuna mevlit-i erifin okutulduunu ifade eden Mehmet Karadurmu ise bu asrn mücedditinin Bediüzaman Said-i Nursi olduunu söyledi.

Ana Sayfaya Git