Üstad dualarla anıldı

Üstad Bediüzzaman Said Nursi, vefatının 62'nci sene-i devriyesinde, vefat ettiği Şanlıurfa'da, binlerce Risale-i Nur talebesinin katıldığı mevlid programı ile yâd edildi.

Haberler 28.04.2022 - 01:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

man hakikatlerini anlatan Risale-i Nur eserinin müellifi Üstad Bediüzzaman Said Nursi, vefatnn 62. yl dönümünde Peygamberler ehri anlurfada düzenlenen Mevlid programyla anld.

Türkiyenin dört bir tarafndan gelen Risale-i Nur talebeleri, Mevlid-i Halil Camiinde klnan teravih namaznn ardndan okunan mevlide katld. Younluktan dolay caminin içerisinde yer kalmaynca cami bahçesinde ve avlusunda mevlid dinlendi.

Bütün ömrünü insanlarn ahiret hayatn kurtarmaya adayan Üstad, mahkeme salonlar, zindan hayat, sürgünler derken ömrünün son demlerini anlurfada geçirmiti.

Urfann ta ve topra ile mübarek olduunu belirten Üstad, Bütün Urfa halkna çoluk ve çocuuna ve mezarda yatanlarna her sabah dua ediyorum. Ve bütün Urfallara selam ediyorum. Urfa tayla toprayla mübarektir. Ben çok hastaym onlar da bana dua etsinler. demiti.

Bediüzzaman Said Nursi, 23 Mart 1960 ylnda anlurfa pek Palas Otelinde vefat etti.

Üstadn naa, binlerce insann katld cenaze töreniyle Balklgöl Yerlekesinde bulunan Mevlid-i Halil Camii bahçesinde defnedildi.

Üstadn naa, dönemin karanlk güçleri tarafndan Dergh Camisindeki mezar parçalanarak çkarlm ve kimsenin bilmedii bir yere gömülmütü.

HER YIL KADR GECESNDEN BR GÜN ÖNCE MEVLD PROGRAMI DÜZENLENYOR

Üstad Bediüzzaman Said Nursi, vefatnn ardndan talebeleri tarafndan her yl geleneksel olarak Ramazan aynda, Kadir Gecesinden bir gün önce anlurfada düzenlenen Mevlid programyla anlyor. Salgndan dolay son 2 yldr mevlid program düzenlenemiyordu.

CAMLER DOLDU TATI

Türkiyenin dört bir tarafndan gelen Risale-i Nur talebeleri, Üstad Üstad Bediüzzaman Said Nursinin ilk defnedildii kabrine gelerek dua etti. Mevlid öncesi teravih namazna erkeklerin yan sra bayanlarda saf tuttu.

Mevlid öncesinde Üstad Bediüzzaman Said Nursinin bir dava adam olduuna iaret edilerek yapt hizmetler anlatld.

Ana Sayfaya Git