Üstad için müze

Şanlıurfa'da 1960 yılında vefat eden çağın allamesi Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri adına müze kurulacak.

Haberler 15.11.2016 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Eyyübiye Belediyesi Meclis Toplantsnda, anlurfada Bediüzzaman Müzesi kurulmas karar oy birliiyle kabul edildi.

Valiliin destekledii proje kapsamnda, Köprüba Caddesindeki ta bina, kent mimarisine uygun restore edilerek müzeye dönütürülecek.

Belediye Bakan Mehmet Ekinci, peygamberler ve evliyalar ehri anlurfann tarihine sahip çktklarn söyledi.

Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin anlurfada vefat ettiini belirten Ekinci, onun hatrasnn yaatlmas adna müze çalmas balattklarn belirtti.

ANLIURFADA VEFAT ETMT

Eski bir Urfa evinin müzeye dönütürüleceini anlatan Ekinci, anlurfa Valiliimiz tarafndan evin restorasyonu yaplacak. Ayrca Bediüzzamann burada vefat ettii gibi duyurular da yaplacak. Bu müzenin anlurfann manevi yönünü de sergileyeceine inanyorum. Bina kiralama ilemlerinde protokoller imzaland. Yaknda restorasyona balanacak ve en yakn zamanda müzemizi hizmete sunacaz. dedi.

Müzenin kentin tantmna büyük katk salayacan ifade eden Ekinci, unlar kaydetti:

USTAD ADINA MÜZE KURULUYOR

Müzede Bediüzzamann kiisel eyalarnn yan sra eserleri sergilenecek, ayrca adna düzenlenecek panel ve konferanslar için yer olacak. Bunun yannda, anlurfaya gelirken kald yer ve o döneme ait fotoraflar yer alacak. Müze diyoruz fakat bir öretim merkezi olacak oras. Bediüzzaman sadece Türkiyeye deil dünyaya mal olmu bir deer. anlurfada böyle bir müzenin açlacak olmas önemli. Zaten anlurfa denildii zaman maneviyat akla geliyor. Bizler de bu maneviyatn bilincinde çalmalarmz yürütüyoruz.

Said Nursinin yaamn yitirdii pek Palas Otelinin Müdürü Ömer Aybar da anlurfada Bediüzzaman Said Nursinin müzesinin açlacak olmas mutluluk verici. Herkesi anlurfaya davet ediyoruz, gelip buralar görsünler. diye konutu.

anlurfada 23 Mart 1960ta vefat eden Bediüzzaman Said Nursinin Balklgöl Yerlekesindeki mezar, 27 Mays darbesi sonras 12 Temmuz 1960ta askeri yönetimin emriyle yktrlp, naa bilinmeyen bir yere nakledilmiti.

Ana Sayfaya Git