Üstad Mevlitle duayla anıldı!

Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin vefatının 57. yıl dönümü nedeniyle Diyarbakır'da "Mevlid Programı" organize edildi.

Haberler 27.03.2017 - 09:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

1960 ylnda anlurfada kald otelde hakkn rahmetine kavuan çan allamesi Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin vefatnn 57. yl dönümü nedeniyle Diyarbakrda Mevlid Program organize edildi. Tarihi Ulu Camiindeki mevlid programnda, üç dilde Mevlid okunurken, Üstad Bediüzzamann ruhuna okutulan hatimin duas yapld.

BNLERCE K KATILDI

Arslanbey, Husrevpaa ve Hasev Vakf ile Nur Talebelerinin ortaklaa organize ettii Mevlit Programna, l Müftüsü Burhan leyen, Aratrmac-Yazar adam Mehmet Ali Altnda, HASEV Müteveli Heyeti üyelerinden Abdullatif çelik, Nur Camiasnda yer alan bir çok yansra binlerce Diyarbakrl vatanda katld.

MEVLT OKUTULDU

Dün ikindi namazna mutakip balayan mevlid programnn aç konumasn l Müftüsü leyen yapt. leyen, üstadn hayatndan pasajlar aktarrken öyle dedi; Allaha hamdolsun ki böyle hayrl bir günde Allahn evindeyiz ve Allahn bize gönderdii örnek bir alimi anmak için buraya toplanmz. Allah kyamete kadar alimleri unutmamay, alimlerin yolundan gitmeyi bizlere nasip etsin. Ey hocalarm bizler sizleri unutmadk, unutmayacaz ve inallah unutturmayacaz

Program, Kuran- Kerim, Risale-i Nurdan tevhid ve uhuvvet bahislerinden derslerle devam etti. Türkçe, Kürtçe ve Zazaca Mevlid okutulurken, programn sonunda Üstad Bediüzzaman Saidi Nursi Hazretleri için indirilen hatmin duas yapld.

KRAMLAR YAPILDI

Katlmn yüksek olduu mevlid programnda duygulu anlar hiç eksilmezken, Üstadn hayat ve Risale-i Nurdan alntlarn aktarlmas esnasnda baz dinleyicilerin gözyalar döktüü görüldü. Program sonrasnda Ulu Cami avlusunda kurulan stanta Diyanet leri Bakanlnca basm yaplan 5 bine yakn Uhuvvet ve hlas risalesi davetlilere hediye edilirken, hazrlanan çeitli yiyecek ve içeceklerinde ikrami yapld.

Ana Sayfaya Git