Üstad'a mevlid!

Çağın allamesi Üstad Bediüzzaman Saidi Nursi Hazretlerinin vefatının 57. yıl dönümü nedeniyle, Diyarbakır'da mevlit okutulacak. Pazar günü, tarihi Ulu Cami'de ikindi namazı sonrasında okunacak mevlid-i şerife Diyarbakır'lılar davet edildi.

Haberler 24.03.2017 - 09:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bediuzzaman Said Nursi hazretlerinin vefatnn 57. sene-i devriyesi nedeniyle Diyarbakrn Sur ilçesindeni tarihi Ulu Camii de, ikindi namaz sonrasnda Mevlid okutulacak.

DYARBAKIR DAVET EDLD

Yaplan yazl açklama göre, 26 mart pazar günü Ulu Camide ikindi namazna mütakip mevlid program düzenlecek. Program, Diyarbakrdaki Arslanbey Vakf, Hüsrevpaa Vakf, Hasev Vakf ve Nur talebelerinin ortak giriimiyle gerçekletirilecek. Büyük bir katlmn salanaca ifade edilirken, Diyarbakr ve havalisinde Nur talebelerinin birlik ve beraberliini percinletirecek olan mevlide Diyarbakr halk davet edildi.

MEVLD-i ERF OKUTULACAK

Mevlid program l Müftüsü Burhan leyenin yapaca açl konumasyla balayacak. Kuran- Kerim, Risale-i Nurdan, Tevhid ve Uhuvvet bahislerinden dersler, Türkçe ve Kürtçe Mevlid-i erif okunacak ve dualar edilecek.

Mevlid sonunda Diyanet leri Bakanl tarafndan basm yaplan, 5 bin adet uhuvvet ve ihlas risaleleri devatlilere hediye edilecek. Mevlid nedeniyle çeitli ikramlarda bulunaca bildirildi.

Ana Sayfaya Git