'Uydu ücreti TL üzerinden olsun' talebi

Türkiye genelinde Türksat üzerinden yayın yapan 40 yerel kanal, döviz kurundaki artış nedeniyle uydu ödemelerinin TL'ye sabitlenmesi için Ankara'daki Türkiye Televizyon Yayıncıları İşveren Sendikası'nda (TVSEN) ortak yayın yaptı.

Haberler 16.12.2021 - 10:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TVSENde yerel televizyon sahiplerinin katlmyla düzenlenen program, yurt genelindeki 40 yerel kanaldan canl olarak yaymland. Türksata döviz kuru üzerinden ödeme yapldn belirten yerel kanal sahipleri, kurdaki dalgalanmadan dolay ödemelerini Türk Liras üzerinden yapmay talep etti.

ÖDEMELER TÜRK LRASI LE YAPILSIN

TVSEN Genel Bakan Mehmet Okan Kaya, yerel kanallarn Türksata ödemesi gereken uydu masrafnn Türk Lirasna sabitlenmesi gerektiini belirterek, Dolar kurundaki yükselmeden dolay kanallarmz baz skntlar yaamaya balad. 40 tane üye kanalmz var. Üye olan kanallarmzn 3ü ödeme artndan dolay ekran kapatmak zorunda kald. Kendi sorunlarmz, kendi televizyonlarmzda konuarak canl yayn gerçekletirdik. Biz uydu ücretini düzenli ve sorunsuz olarak ödemek istiyoruz. Kuru belli olmayan, yarn ne ödeyeceimizin belli olmad bir pozisyonda da devletimiz ve kuruma kar ödemesini yapmakta sknt çeken üyelerimiz oluyor. Dolaysyla aylk uydu giderlerimizin Türk Liras üzerinden sabit bir miktara dönmesini istiyoruz. Rakam kendileri belirlesinler, biz de kendimizi ona göre ayarlarz. Ücretin sabit Türk Lirasna döndürülerek yllk enflasyon orannda artmasn talep ediyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git