Vahşice öldürülen Pınar Gültekin’in babası konuştu

Baba Sıddık Gültekin “Bu bölgede kız çocuğu okutulmamasına rağmen kızımızı okuttuk” dedi.

Haberler 24.07.2020 - 09:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Mulada Cemal Metin Avc tarafndan vahice öldürülen üniversite örencisi Pnar Gültekinin babas Sddk Gültekin, kzn kimseye muhtaç olmasn, ayaklarnn üzerinde dursun diye okuttuunu söyledi.

Mulada 16 Temmuz günü kendisinden haber alnamayan ve eski erkek arkada Cemal Metin Avc tarafndan öldürülerek cesedi ormanlk alana atlan üniversite örencisi 27 yandaki Pnar Gültekinin cenazesi Bitlisin Hizan ilçesinde gözyalar arasnda topraa verildi.

BABA OLAYI ANLATTI

Cenaze töreninin ardndan açklamalarda bulunan Gültekinin babas Sddk Gültekin, Babalar evlatlarn okula göndermelidirler. Benim 5 çocuum vard. Kzm okumak istedi. Örf ve adetlerimizde, bu bölgede kz çocuu okutulmamasna ramen kzmz okuttuk. Ben erkek çocuumu okutmadm kz çocuum okusun diye. Kimseye muhtaç olmasn, ayaklarnn üzerinde dursun diye okuttum. O istedi diye okuttum. Okulda da baarl bir örenciydi. çocuklarmzn banda nöbetçi tutmak m lazm? Yanlmyorsam Mulada yaanan üçüncü vaka oldu. Yüreimiz yand. Unutmak mümkün deil. u an insanlar var rahat görünüyoruz. Evimize çekildiimiz zaman siz bizi görün dedi.

Gültekinin days ise aile olarak derin bir üzüntü içerisinde olduklarn belirterek, Bu sadece bir aile deil tüm Türkiyenin sorunudur. Türkiyede daha fazla kadn öldürülmesin. Bunun için Cumhurbakanmzdan, dier siyasi partilerden gerekli düzenlemelerin yaplmasn istiyoruz. Toplumda infial olmasn, insanlar rahat olsun. Bu ekilde olursa insanlar kzlarn okutmaktan vazgeçer. imdi bir alg var, kimse kzlarn darya göndermek istemez. Bu toplumun manevi olarak çökmesine neden olan olaylardan bir tanesidir. Dileimiz, baka aileler bu acy yaamazsn ifadelerini kulland.

BAYRAM EKERLER

Dün köye giden vatandalar Pnar Gültekinin mezarn ziyaret ederek dua ediyor. Mezarnn banda gün boyu vatandalar eksik olmazken, aile fertleri ise yakn çevrelerinden gelen taziyeleri kabul ediyor. Öte yandan, Pnar Gültekinin mezarna braklan bayram ekerlemeleri ise dikkat çekti.

Ana Sayfaya Git