Vahşiliğe müebbet!

VAN'da 38 günlük erkek bebeğe cinsel istismarda bulunup, öldürdükleri iddiasıyla tutuklanan, aralarında bebeğin annesinin de bulunduğu 3 sanığın yargılanmasına devam edildi. Duruşmada, mahkemeye verilen mütalaada sanıklardan anne P.T. ile sevgilisi olduğu öne sürülen F.A.'nın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmaları talep edildi.

Haberler 07.12.2017 - 12:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vanda 26 Ocak tarihinde anne P.T. ile F.A. ve Y.G. tarafndan kusma ve halsizlik ikayetleriyle özel bir hastaneye götürülen 38 günlük bebek, tüm müdahalelere karn kurtarlamad. Bebein kafatasnda krk, vücudunun deiik yerlerinde srk, sol gözünde morluk ve cinsel istismar bulgularna rastlannca, hastane yönetimi polise bildirdi. Gözaltna alnan 3 kii, 30 Ocakta çkarldklar mahmece tutukland.

Bebee cinsel istismarda bulunup öldürdükleri iddiasyla anne P.T. ile F.A. ve Y.G hakknda Van 1. Ar Ceza Mahkemesinde dava açld. Davann bugünkü durumasna P.T., tutuklu bulunduu cezaevinden Ses ve Görüntü Biliim Sistemi (SEGBS) ile balanrken, dier sanklar F.A. ve Y.G. ise mahkemede hazr bulundu. Müdafi ve müteki avukatlarnn savunmalarnn ardndan, savc mahkemeye mütalaasn sundu. Mütalaada, anne P.T. ile sevgilisi olduu deerlendirilen F.A.nn uyuturucu bamls olduklar ve günübirlik evlerde yaadklar belirtildi. P.T. ve F.A.nn kalacak yer konusunda Y.G.den yardm istedikleri, Y.G.nin de pekyolu ilçesinde kendilerine ev tahsis ettii kaydedilen mütalaada, olay günü üç sann birlikte hastaneye gittii ifade edildi.

MÜEBBET CEZA VERLD

Mütalaada, küçük bebein küt kafa travmas sonucu hayatn kaybettii ifade edildi. Adli Tp Kurumunun raporuna göre F.A.nn vücuda organ sokmak suretiyle cinsel yönden bebei istismar ettii kaydedilen mütalaada, bu hususun anne P.T. tarafndan beyan edildii bildirildi.

Mütalaada ayrca, Ankara Kriminal Polis Laboratuvarnn 14 Mart 2017 tarihli raporuyla balantl olan 16 Mart 2017 tarihli uzmanlk raporunda, yaplan incelemelerde maktulün üzerinden bulunan sürüntü örnekleri ve maktule ait kyafetler üzerindeki örnekler ile F.A.nn örneklerinin uyumlu olduu belirtildi.

Bu balamda sank F.A.n kasten ve canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme ve Cinsel istismar suçundan arlatrlm müebbet hapisle cezalandrlmas talep edildi. Sank anne P.Tnin ise kasten ve canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme suçundan arlatrlm müebbet hapsi istendi. Sank Y.G.nin ise suça yardm ve yataklk yapt gerekçesi ile 15 yldan 20 yla kadar hapis cezas ile cezalandrlmas talep edildi.

Ana Sayfaya Git