Vakıf gibi muhtarlık!

Diyarbakır'ın Silvan İlçe Muhtarlar Derneği Başkanı Murat Ateş, muhtarlık yaptığı mahallede bulunan fakirlerin sorunlarını çözmek için varlıklı ailelerden topladığı yardım paralarını fakirlere dağıtıyor.

Haberler 24.12.2019 - 10:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Silvan ilçesi Kale Mahallesi Muhtar Murat Ate mahalledeki yardma muhtaç ailelere yardm etmek için mahalledeki varlkl ailelerden yardm toplayp fakir ailelere datyor. Kale Mahallesi Muhtar ve Muhtarlar Dernek Bakan Murat Ate, mahallede bulunan yardma muhtaç ailelere yardmlarn sürdürüyor.

VAKIF GB MUHTARLIK

Muhtar Ate, yardma muhtaç ailelere yardmlarnn kaymakamlk tarafndan da yapldn ama bu yardmn yetmedii durumlarda mahallede bulunan zengin ailelerden para toplayp bunlar yardma muhtaç ailelere verdiklerini belirtti. Ate, arlk olarak maddi durumu düük olan aileleri ziyaret ederek skntlarn 24 saat geçmeden gidermeye çaltn söyledi.

ALELERE YAPILAN ZYARET

Ate, Muhtar seçildiim 2014ten bu yana Silvan ilçe merkezinde görev yaptm süre içerisinde her gece öncelikle mahallemden balayarak, dört aile ziyareti gerçekletirmekteyim. Arlk olarak maddi durumu düük olan aileleri ziyaret ederek skntlarn 24 saat geçmeden gidermeye çalmaktaym. Amacm herhangi bir mevki veya makam olmadn halkn verdii destekle bir bayrak yar edasyla hareket ettiimi belirtmek isterim. Bölgede maddi durumu düük yüzlerce insan bulunmaktadr. Bir nebze olsa da dertlerine çare oluyorsam ne mutlu bana. Ayrca sokakta ki kaldrm tandan tutun sokak lambalarna kadar hafta bir gün tek, tek gezerek olumsuz yerlerin tespitini yapp ilgili kurumlara ilettikten sonra çözüm bulmaktaym. Muhtarln kutsal bir görev olduunu halkn maddi, manevi binlerce sorunu varken mühür cebimizde kahve köelerinde oturacak kadar onursuz olmadmzn bilinmesini isterim. Halkn derdini kendi derdimizden daha üstün görerek hareket etmekteyim dernek olarak tüm muhtarlarmz bu görev bilinciyle hareket etmektedir.

GIDA- ELBSE, KIRTASYE

Yln on iki ay bata gda olmak üzere elbise, krtasiye malzemelerini durumu düük ailelere ulatryoruz. Tkandmz yerde kaymakamlk sosyal yardmlama vakfn devreye sokarak sorunu kökten çözmekteyiz. Mahallem ve Silvandaki hane ziyaretlerinde arlkl olarak yal ve maddi durumu zayf halkm ziyaret ederken gözlerindeki tebessümün verdii sevinci gördüüm zaman dünyann en mutlu insan oluyorum. Tavsiyem herkesin özellikle yal ve çaresiz insanlara sahip çkmas ve dar gününde de yannda olmasdr dedi.

Ana Sayfaya Git