Vali Aksoy'dan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı

TÜİK verilerine göre Diyarbakır’da 120 bin civarında engelli vatandaş bulununduğunu ifade eden Aksoy, Türkiye’de son 10 yıl içerisinde yapılan kanun değişiklikleriyle engelli vatandaşlara evde bakım ücreti verilmeye başlandığını anımsattı.

Haberler 03.12.2016 - 10:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Valisi Hüseyin Aksoy, 3 Aralk Dünya Engelliler Günü dolaysyla yazl mesaj yaymlad.

Mesajnda, engelli vatandalarn haklar, bu haklarn korunarak, toplumsal yaamdan kopmadan, dlanmadan, herhangi bir ayrmcla maruz braklmadan yaamalarn sürdürebilmelerinin Anayasann ve devletin teminat altnda olduunu belirten Vali Aksoy, TÜK verilerine göre Diyarbakrda 120 bin civarnda engelli vatanda bulununduunu söyledi. Aksoy, Türkiyede son 10 yl içerisinde yaplan kanun deiiklikleriyle engelli vatandalara evde bakm ücreti verilmeye balandn anmsatt.

Diyarbakrda 14 bin 684 vatandan engelli bakm ücretini düzenli olarak aldn açklayan Vali Aksoy, unlar kaydetti:

BAKIM ÜCRET ALANLAR

Engelliler için birçok sosyal organizasyonlar yaplmakta ve yaplmaya da devam edecektir. En önemlilerinden birisi de eriebilmektir. Onlarn istedii her eye rahatlkla ulaabilmesi için elimizden gelenleri yapmak mecburiyetindeyiz. Bu anlamda, devletimize olduu kadar halkmza ve sivil toplum kurulularmza da görev dütüünün bilinciyle hareket eden ve her zaman destek ve katklaryla engellilerimizin yannda olan tüm hayrsever kii ve kurulularmza da teekkür ediyorum. Engellilik ssyl hyt ngllyn bir kusur dil, dstklnmsi grkn bir durum lrk kbul dilmlidir. Bu ndnl hr frstt nlr kucklyrk it v drli vtndlr lduklrn göstrmliyiz.

Aksoy, çitli ngllrin rmn, hyt mücdlsi vrn v hytlrn nurlu bir kild gçirmk dn knmik v ssyl hytn içrisind ln nglli vtndlrn kendileri için birr güç kyn olduunu vurgulad.

Ana Sayfaya Git