Vali Yaman; Fail çalışan!

MARDİN Valisi Mustafa Yaman, Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün şehit edildiği bombalı terör saldırısı ile ilgili soruşturmada, aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 71 kişinin gözaltında olduğunu söyledi.

Haberler 16.11.2016 - 09:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin Valisi Mustafa Yaman, Derik Kaymakam Muhammet Fatih Safitürkün ehit edildii bombal saldryla ilgili basn toplants düzenledi. Yaman, 10 Kasm saat 12.00 sralarnda Derik Kaymakam olarak görev yapan ayrca Bakanln onay ile Belediye Bakanvekili olarak görevlendirdikleri Muhammed Fatih Safitürke örgüt mensuplarnca el yapm patlayc ile saldr yapldn söyledi. Yaralanan Kaymakamn ilk müdahalesinin Derik Devlet Hastanesinde yapldktan sonra Kzltepe Devlet Hastanesine sevk edildiini ve Salk Bakanlnn koordinasyonunda Gaziantep Doktor Ersin Arslan Eitim ve Aratrma Hastanesine intikalinin salandn belirterek, Burada yaplan tüm müdahalelere ramen 11 Kasm 2016 Cuma günü sabah saatlerinde Kaymakammz kurtarlamayarak ehit olmutur dedi.

Vali Yaman, Cumhurbakan Erdoan, Babakan Yldrm, çileri Bakan Soylunun bizzat takip ettikleri ve çalmalarnda kendilerine destek verdikleri olayla ilgili Emniyet Müdürlüünce çalmalara balandn belirterek, öyle devam etti:

YÜRÜTÜLEN SORUTARMA

Mardin Cumhuriyet Basavclnn talimatlar ile ehit Kaymakammzn yakn mesaisinde olan kamu görevlilerinin de aralarnda bulunduu 28 ahs ve Mardin l Jandarma Komutanlnca da 43 ahs yakalanarak gözaltna alnmtr. Olayla ilgili olarak Mardin Cumhuriyet Basavclnca yürütülen soruturma kapsamnda Mardin l Emniyet Müdürlüü ve Mardin l Jandarma Komutanlnca gözaltna alnan kii says u an itibariyle toplam 71dir. lgili birimlerce yaplan çalmalarda olay tarihinden 3- 4 gün önce Derik Kaymakaml çalanlar .M., F.B., N.E. Z.D., ve Z.E. ile birlikte bir toplant yaptklar, bu toplantda yaplacak saldrnn planland, kargo yoluyla gelecek olan bombann Kaymakamlk makamnda patlatlaca kararn aldklar deerlendirilmektedir. 8 Kasm 2016 sal günü .M.nin bir personel araclyla içerisinde bomba olan kargoyu Kaymakamla getirttii ve akabinde bombay Kaymakamlk makamna yerletirdii, ayrca 10 Kasm 2016 perembe günü saat 12.00 civarnda kaymakamlk personeli T.E. ile Belediye personeli V.E. tarafndan daha önceden yerletirilen patlaycnn uzaktan patlamasnn saland deerlendirilmektedir.

FAL BELEDYE çALIANI

Yaplan youn çalmalar sonucunda olayn failleri olduu deerlendirilen ahslar ve ibirlikçilerinin tamam halen gözaltnda bulunmaktadr. Bu menfur saldr ile ilgili olarak Mardin Cumhuriyet Basavclnca yürütülen soruturma titizlikle ve çok yönlü olarak devam etmektedir. Gerek Kaymakam olarak gerekse belediye bakan vekilliini fedekarca yapan, yürüttüü çalmalar ile vatan ve millet sevgisini ortaya koyan Kaymakammz Muhammed Fatih Safitürke yaplan saldr hiç üphe yok ki milletimizin huzuruna ve ülkemizin bütünlüüne kast etmektedir. Bilinmesini istiyoruz ki milletimizden aldmz güç ile devletimizin ve hükümetimizin karallyla gerek PKK, gerek FETÖ, gerekse DEA ve bütün terör örgütleri ile mücadelemiz aralksz devam edecektir. Görevi bandayken urad saldr sonucu ehit düen Kaymakammz Muhammed Fatih Safitürke, 15 Temmuz gecesi canlarn ortaya koyan ehitlerimize ve tüm ehitlerimize bir kez daha cenab- Allahtan rahmet niyaz ediyoruz. Aziz milletimizin ba sa olsun.

Ana Sayfaya Git