Vali yetkileri artırılıyor

Terörle mücadelede yeni düzenlemeler geliyor

Haberler 14.07.2018 - 10:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

OHALin sona ermesinin ardndan terörle mücadelenin aksamasnn önüne geçmek amacyla baz kanunlarda deiiklik öngören yaklak 20 maddeden oluan kanun teklifi hazrland örenildi

Olaanüstü halin (OHAL) 18 Temmuzda sona ermesinin ardndan Fetullahç Terör Örgütü (FETÖ) bata olmak üzere terör ve terör örgütleriyle mücadele çerçevesinde çeitli kanunlarda düzenlemeleri içeren yaklak 20 maddeden oluan kanun teklifinde sona gelindii örenildi.

OHALin tamamlanmasyla terörle mücadelede herhangi bir aksakla neden olunmamas için baz kanunlarda düzenlemeleri içeren kanun teklifi hazrland.

çalmalarnda sona gelinen ve yaklak 20 maddeden oluan teklif, terörle mücadele kapsamnda yapsal düzenlemeleri içeriyor.

Terörle Mücadele ile Devlet Memurlar Kanunlar bata olmak üzere çeitli kanunlarda deiiklik öngören teklifte, terör örgütleriyle irtibat ve iltisak belirlenenlerin meslekten ihraçlarna, soruturma ile kovuturmalarn yürütülmesine yönelik düzenlemeler de yer alyor.

Valililerin yetkileri geniliyor

Kanun teklifiyle hayata geçirilmesi planlananlar arasnda gözalt süresine, dosya üzerinden tutukluun uzatlmas kararnn verilmesine ilikin düzenlemeler de bulunuyor.

Teklif, valilerin yetkilerinin geniletilmesine yönelik düzenlemeleri de kapsyor.

Kanun teklifi, terörle mücadele edilen yerlerde güvenli bölge oluturma, geçici sokaa çkma yasa getirme, kentlerde düzenlenecek gösteri yürüyüü veya etkinlikleri güvenlik gerekçesiyle iptal etme, terör faaliyeti veya arlk yanls fikirlerin propagandasnn yapld mekanlar kapatma yetkileriyle ilgili de düzenlemeler içeriyor.

Ana Sayfaya Git