Valilikten gözleri oyulmuş bulunan köpekle ilgili açıklama

HAKKARİ Valiliği'nce Zap Suyu kenarında, güvenlik korucusu tarafından iki gözü oyulmuş bulunan köpekle ilgili açıklama yapıldı. Yaralı köpeğin belediye ekiplerince öldürülmediği, veterinerin tavsiyesiyle narkoz verilerek uyutulduğu ve tedaviye alındığı; ancak yoğun şiddete maruz kaldığı için yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadığı belirtildi. Köpeğin ölümüyle ilgili kapsamlı inceleme başlatıldı.

Haberler 04.07.2018 - 11:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sakaryann Sapanca ilçesinde ormanlk alanda bacaklar kesilmi halde bulunan ve stanbulda ameliyat edilip tedavisi sürerken ölen siyah yavru köpein görüntüleri hafzalardaki canlln korurken, benzer bir köpek vaheti haberi de Hakkariden geldi. Dün sabah saatlerinde Hakkari kent merkezine 7 kilometre uzaklkta bulunan Zap Vadisi çevresinde devriye görevi yapan bir güvenlik korucusu, gözleri oyulmu köpekle karlanca hemen görüntülerini ve fotoraflarn çekip, yardm için internetten aratrma yapt. Güvenlik korucusu, aratrmalar sonucunda Mulann Dalaman ilçesinde yaayan hayvan haklar savunucusu Türkan Dadelene ulat.

çÖPEK çN YARDIM STEYNCE

çektii görüntüleri ve fotoraflar Dadelene gönderen güvenlik korucusu, köpek için yardm istedi.

Bunun üzerine harekete geçen Dadelen, köpei Dalamana getirtmek için güvenlik korucusundan bir araç kiralamasn istedi. Yaplan görümeler üzerine de 4 bin TLye araç kiraland. Araç sahibi köpein bulunduu bölgeye giderken, Dadelene köpein ortadan kaybolduu söylendi. Konuyla ilgili açklamalarda bulunan Dadelen, yaanan olayn üzüntü verici olduunu belirterek, bölgeye giden belediye ekiplerini suçlad.

KÖPEK ÖLDÜ, VALLK NCELEME BALATTI

Hakkari Valiliince iki gözü oyulmu bulunan köpekle ilgili yazl açklama yapld. hbar üzerine bulunduu yere gidilip, köpein alnd ve uyutularak tedavi edilmek üzere Belediye Rehabilitasyon Merkezine getirildii kaydedildi.

Ana Sayfaya Git