"Van Balığı Şenliği"nde ekmek arası inci kefali keyfi

Van'daki Edremit Belediyesince, kentin ve Van Gölü'nde yaşayan inci kefalinin tanıtımı amacıyla ilk kez yapılan şenlikte, davetlilere 3 bin balıktan hazırlanan 500 kilogramlık ekmek arası inci kefali ile ayran aşı dağıtıldı.

Haberler 22.01.2018 - 10:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamnda görevlendirme yaplan Vann Edremit ilçesinde, kentin ve Van Gölünde yaayan inci kefalinin tantm amacyla ilk kez düzenlenen Van Bal enliinde, davetlilere 3 bin balktan hazrlanan 500 kilogramlk ekmek aras inci kefali ile ayran a datld.

Edremit Belediyesince, ilçenin Frat Mahallesindeki Vali Tahir Paa lkokulu bahçesinde gerçekletirilen enlikte, bir haftalk çalma ile hazrlanan, Van Gölünde yaayan tek balk olan 500 kilogram inci kefali ile ayran a datld.

Yöresel tabirle Ayran a balk ba sloganyla düzenlenen etkinlikte, Edremit Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Atf çiçekli ile kurum müdürleri, davetlilere ekmek aras inci kefali ikram etti.

kram edilen inci kefalini yiyip ayran a içen vatandalar halay çekip doyasya elendi.

Atf çiçekli, gazetecilere yapt açklamada, ilk kez düzenlenen etkinlii geleneksel hale getirmeyi hedeflediklerini ifade ederek amaçlarnn hem Van bal olarak bilinen inci kefalini hem Van hem de Van Gölünü tantmak olduunu dile getirdi.

Halkn gölden yeteri kadar yararlanmadna inandklar için birtakm proje ve projeksiyonlar çerçevesinde çeitli admlar attklarnn altn çizen çiçekli, bu çerçevede ilk adm olarak Edremit sahillerini igallerden temizleyerek sahil band projesinin yüzde 86lk ksmn tamamladklar belirtti.

çiçekli, yine bu kapsamda piknik ve mesire alanlarnn da bitmek üzere olduunu anlatarak çalmalarla Edremitte halk plaj yapldn, ikinci ve üçüncü plajn da yaplacan vurgulad.

Yörede Van Denizi olarak bilinen Van Gölündeki tek balk türü olan inci kefalinin korunmas ve gelecek nesillere aktarlmasna gayret ettiklerini aktaran çiçekli, sözlerini öyle devam etti:

Etkinliimize katlm bizleri memnun etti. Baln yakalanmasndan, temizlenmesine, hazrlanmasna, piirilmesine kadar personelimiz bir haftadr emek veriyor. Hepsine ayr ayr teekkür ederim. Bu tarz etkinliklerimiz artarak devam edecek. Artk Vann, Edremitin geçmite olduu gibi biri evladn sokaa gönderdiinde Aman evladm dar çkma, dikkatli ol, sknt yaama gibi negatif alglarla anlan yer deil, tarihiyle, turizmiyle, potansiyelleriyle, deniziyle, güzellikleriyle anlan bir yer haline gelmesini istiyoruz.

- Ayran a balk ba etkinliimizi sürdüreceiz

çiçekli, etkinliin sürdürüleceini dile getirerek, Bugün yaklak 500 kilogramlk 3 bine yakn bal temizleyerek vatandalarmza ayran ayla ikram ettik. nallah bundan sonra her iki, üç hafta arayla bir mahallemizde Ayran a balk ba etkinliimizi sürdüreceiz. Buradan sonraki adresimiz ise inallah bir ton balk ile Emin Paa Mahallemiz. dedi.

Etkinlie katlan ilçe sakinlerinden Ahmet Ortakç, etkinliin çok güzel ve elenceli geçtiini söyledi. Arkadalaryla halaylar çektiini ve ekmek aras inci kefali yeme keyfi yaadklarn ifade eden Ortakç, bu tip etkinliklerin devamn diledi.

Selime Narin ise etkinliin düzenlenmesine vesilen olan çiçekli ve ekibine teekkür ederek Bu etkinlik ile hem Van kültürü hem de bal tantlm oldu. Ayrca yine bu sayede de halkmz bir araya geldi. Devamn bekliyoruz. diye konutu.

Atf çiçeklinin etkinlik sonunda Kürtçe müzik eliinde vatandalarla halay çektii enlie, ei Aylin Yeldan çiçeklinin yan sra Gda, Tarm ve Hayvanclk l Müdürü brahim Görenta, Edremit Milli Eitim Müdürü hsan Keskin, Edremit Kaymakaml Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakf Müdürü Yavuz Pazarba, kurum müdürleri ile çok sayda kii katld.

Ana Sayfaya Git