Van Gölü'nden 'haç' figürlü taşlar çıktı

Van-Tatvan arasında denizyolu taşımacılığında kullanılacak 2 feribotun İskele çalışmaları sırasında Van Gölünün dibinden “haç” figürlü taşlar çıktı.

Haberler 23.11.2016 - 09:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vangölü Feribot Müdürlüü tarafndan Bitlisin Tatvan ilçesinde iki feribottan birinin yapm tamamlanrken, dierinin ise yapm ileri bitme aamasnda. Bir taraftan feribotlarn yapm ilemleri devam ederken, dier taraftan da feribotlarn yanaaca iskeleler yaplyor. skelenin yapld Van skele sahilindeki göl temizleme çalmalar srasnda ilginç talar ortaya çkt.

Haç figürlü talar çkt

Gölün dibini temizleyen firma, u ana kadar 1 adet haç figürlü bir ta, 1 adet haç figürlü delikli büyük ta, 2 adet ta gülle ve tahta parçalar çkard. FVA firma yetkilisi Ayhan Dar, yaptklar temizleme çalmalarnda günde ortalama bin metre küp çamur malzeme çkardklarn söyledi. Bu temizlik srasnda haç figürlü 2 ta ile 2 top güllesi de çkardklarn ifade eden Dar, Durumu müze yetkililerine bildirdik. uan halen gelen olmad. Sanrm gölün dibinde buna benzer talar var dedi.

Van Gölünde çalacak olan ve Türkiyenin en büyük feribotu 136,5 metre uzunlua, 24 metre genilie ve 50 vagon tama kapasitesine sahip. 7 katl olan feribotun 350 yolcu kapasiteli ve 4 bin ton yük tama kapasitesi ile 4.5 saatlik yolu 3 saat 15 dakikada kat edecek.

Ana Sayfaya Git