Van Gölü'ne atıyla girip, çöp topladı

VAN'ın Erciş ilçesinde yaşayan 5 çocuk babası İzzet Şefkatoğlu (50), Van Gölü'ne karşı olan sorumluluğunu yerine getirmek için atına binip, sahilde çöp topladı. Göl içindeki plastik ve pet şişelere ulaşmak için de atıyla suya girdi.

Haberler 07.09.2018 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Erci Açk Cezaevinde memur olarak çalan, ilçe halk tarafndan da sporcu, hayvan ve doa sever olarak tannan efkatolu, Van Gölü kylarnn temizliine dikkat çekmek ve duyarl vatanda olarak sorumluluklarn yerine getirmek amacyla bir çalma yapt. efkatolu, atna binip, hafta sonlar vatandalarn youn olarak piknik yapp, göle girdikleri sahile gelerek burada çöp toplad. Atyla sahilde gezip, duyarsz kiilerin attklar çöpleri torbasna dolduran efkatolu, göl içindeki plastik parças ve pet ielere de ulamak için atyla suya girdi.

Gördüü her çöp parçasn titizlikle toplayan efkatolu, kendilerine miras kalan doann gelecek nesillere aktarmann bilinciyle hareket edilmesini isterken, yapt bu çalmann da herkesin görevi olduunu söyledi. efkatolu, sahilde gezerken karlat yaban ördeine de sahip çkt. Yaral ördei tedavisinin yaplmas için veterinere götüreceini anlatan efkatolu, av yasana ramen bilinçsizce hayvanlara ate edenlere de tepki gösterdi.

Ana Sayfaya Git