Van Gölü'ne girip serinliyor, halay çekip eğleniyorlar

Van Gölü'ne kıyısı bulunan Bitlis'in Ahlat ilçesinde her sabah toplanan 70 kişi, gölde serinledikten sonra sahilde türküler eşliğinde halay çekiyor.

Haberler 03.08.2017 - 09:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Van Gölüne kys bulunan Bitlisin Ahlat ilçesinde her sabah toplanan 70 kii, gölde serinledikten sonra sahilde türküler eliinde eleniyor.

Ahlat Öretmenevinin bahçesinde sabah saatlerinde toplanan çounluu 50 ya üstü 70 kii, önce gölde yüzerek serinliyor. Gölden çktktan sonra iskelede türküler eliinde halay çeken vatandalar, daha sonra kahvalt yapp sohbet ediyor.

2-3 kiiyle baladk 70 kiiye ulatk

Behlül erefolu, AA muhabirine yapt açklamada, 5 yl önce balattklar etkinlii yazn her sabah düzenli ekilde sürdürdüklerini söyledi.

Sabah saat 07.00de toplandklarn ve saat 09.00a kadar gölün tadn çkardklarn anlatan erefolu, unlar belirtti:

Etkinlii 5 sene önce 2-3 arkadamzla balatmtk. imdi saymz 70e kadar çkt. Van Gölü bizim için, Ahlat için çok önemli. Ben il dnda yayorum. Ancak tüm yaz tatilimi burada geçiriyorum. Van Gölünün suyu oldukça temiz, berrak. Ne kadar uzaa gidersek gidelim dipteki kumu görebiliyoruz. Burada yosun yok, deniz anas yok. Bu güzellii herkesin yaamasn istiyoruz.

Ahlatta dostluk, kardelik ve samimiyet vardr

Etkinlie katlan Gürbüz Gülsar da 5 yldr yazlar sürekli göle girdiini ve bundan büyük keyif aldn dile getirdi.

Sabahlar bir araya gelen gruptakilerin büyük çounluunun 50 ya üstünde olduunu aktaran Gülsar, ancak 7den 70e herkesin etkinlie katlarak güzel zaman geçirdiini belirtti.

Halis Gülbahar da Ahlatn Van Gölü ve tarihi doku gibi iki önemli deeri bulunduunu ifade ederek, Ahlatta dostluk, kardelik ve samimiyet vardr. Ben dünyada birçok denizde yüzdüm. Suyun temizlii ve shhati yönünden hiçbir yerde bu güzellie rastlamadm. Bu güzelliklerin yanna dostluk ve samimiyeti ekleyince çok güzel zaman geçiriyoruz. dedi.

Ana Sayfaya Git