Van Gölü'nün saklı cennetleri

YEŞİLİN ve mavinin tarihle buluştuğu Van'da hala keşfedilmemiş birçok yer var. Akdamar Adası'nın yanı sıra Van Gölü kıyısındaki Ağin, Altınsaç ve Deveboynu koyları, görenleri hayran bırakıyor.

Haberler 09.07.2019 - 11:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vann Geva ilçesi ile Bitlisin Tatvan ilçesi arasnda bulunan koylar, hem corafyasyla hem de tarihi yaplaryla yerli ve yabanc turistlerin ilgisini çekmeye balad. Sadece Van Gölü üzerinde bulunan teknelerle 3 saatlik bir yolculuun ardndan ulamn saland sakl koylar, esiz doas, masmavi suyu, kumsal ve yeiliyle görenlerin ilgisini çekiyor.

Bölgeyi merak eden bir grup ile birlikte Ain bölgesini gezen Geva Belediye Bakan Murat Sezer, Türkiyede bilinmeyen önemli koylarn n Mahallesindeki Altnsaç, Deveboyunu ve Ainde bulunduunu ifade etti. Sezer, lçedeki güzellikleri tantarak turizme kazandrmak istediklerini, ayrca çok az kii tarafndan bilinen bölgeye haftann bir günü tekne seferi yapmay hedeflediklerni belirtti.

SAKLI CENNET

Belediyenin salad imkanla An bölgesini görme imkan bulan 25 kiilik grup ise berrakln ve mavinin en güzel hali olan sahilde yüzme imkan buldu. Saatlerce masmavi sularda yüzerek kulaç atan gençler, akam saatlerine kadar piknik yaparken, kendilerine ulam imkan salayan Geva Belediyesine ve Murat Sezere teekkür etti.

Ana Sayfaya Git