Van Gölü’nün saklı koyları turistleri bekliyor

YEŞİLİN, mavinin ve karlı dağların tarihle buluştuğu Van, turizmde keşfedilmeyi bekliyor. Akdamar'ın yanı sıra Van Gölü kıyısındaki Gevaş ilçesine bağlı İn Mahallesi'ndeki Ağin, Altınsaç ve Deveboynu koyları, görenleri hayran bırakıyor. Sadece teknelerle 3 saatlik yolculuğun ardından ulaşılabilen koylar, bozulmamış doğal yapısıyla turistleri bekliyor.

Haberler 03.07.2018 - 10:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dünyann ve Türkiyenin en büyük sodal gölü olma özelliini tayan Van Gölü, görenleri hayran brakyor. Vann Geva ilçesi ile Bitlisin Tatvan ilçesi arasnda bulunan koylar, hem corafyasyla hem de tarihi yaplaryla yerli- yabanc turistleri bekliyor. Sadece Van Gölü üzerinde bulunan teknelerle ulamn saland koylar, birçok farkl güzellii de doal yapsnda barndryor. Van Gölü üzerinde bulunan ada ve yarm adalarda tarihi harabeler, kiliseler ve kaleler bulunuyor. Esiz doas, masmavi suyu, kumsal ve yeiliyle ziyaretçilerine görsel ölen sunan koylar, kefedilmeyi bekliyor. Basn mensuplaryla Ain bölgesini gezen Geva Belediye Bakan Sinan Hakan, n Mahallesi ve Ain bölgesinin, Türkiyenin önemli koylarna sahip olduunu söyledi.

TURZME KAZANDIRMAMIZ GEREKEN BR LOKASYON

Koylarn turizme kazandrlmas amacyla daha önce de benzer geziler düzenlediklerini anlatan Bakan Hakan, Ain bölgesindeki koylara karayolu ile ulamn olmamas avantajl yönleri var. nsan eliyle bir tahribatn önüne geçilmi. Böyle bir imkan verilmemi. Her ne kadar bir iskele yaps olmasa da tekneyle buralara gelebiliyorsunuz. Günübirlik gelinen bir yer. Biz buralarda haftalk ya da aylk konaklama yaplmas için çalyoruz. Bakir kalm bir yer. Ayrca bölge, kamp turizmine uygun olup, doal zenginliklerinin yan sra tarihi zenginlikleri de barndryor. Hem kültürel varlklar açsndan hem de doal tabi varlklar açsndan turizme kazandrmamz gereken bir lokasyon. Kültür ve Turizm Bakanlnn desteiyle buraya özel sektörü kanalize etmemiz lazm. Buradaki potansiyeli onlara da anlatarak, giriimci insanlarmzn burada turizm yatrm yapma adna yüreklendirmemiz lazm. n ile Altnsaç mahalleleri ve Gevaa kadarki bütün koylar içine alacak bir mavi tur mant içerisinde deerlendirilebilir diye konutu.

Ana Sayfaya Git