Van, nevruzda 100 bin İranlı turist bekliyor

Doğu Anadolu Bölgesi'nde huzur ve güvenliğin sağlanmasıyla turizm alanında da gelişmeye başlayan Van, ülkelerindeki 13 günlük nevruz tatili döneminde 100 bin İranlı turisti ağırlamayı hedefliyor.

Haberler 06.03.2018 - 09:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Komu ülkeyle ilikilerin gelitirilmesi ve yaplan tantm çalmalaryla ülkelerindeki tatil dönemlerinde Vana gelmeyi tercih eden ranl turistler, yaptklar alverile esnafa can suyu oluyor.

Vanl esnaf, 13 günlük tatil döneminde ranl turistleri kente çekebilmek için hazrlklarn sürdürüyor.

Yaplan rezervasyonlarla otellerde doluluk orannn yüzde 80leri bulduu kentte, esnaf da Van Shopping Fest Alveri Günleri festivaliyle misafirlerini arlamaya hazrlanyor.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birlii (TÜRSAB) Van Bölge Yürütme Kurulu Bakan Cevdet Özgökçe, AA muhabirine yapt açklamada, nevruz tatilinin 18 Martta baladn ve nisan ayna kadar devam ettiini belirtti.

ranllarn nevruz tatili döneminde Vann turizm ve ekonomisine önemli katklar sunacana iaret eden Özgökçe, Bu tatil döneminde transit yolcularla birlikte 100 bin ranl turisti arlamay hedefliyoruz. Vanda ise 50-60 bin ranl turisti otellerimizde misafir etmeyi planlyoruz. Bu anlamda da Van halk ve esnafmz gerekli hazrlklarn yaparak bu döneme hazrlanyor. diye konutu.

Sabrszlkla nevruz tatilinin balamasn beklediklerini aktaran Özgökçe, sezon öncesinde randa ve Vanda sektör toplantlar gerçekletirdiklerini bildirdi.

randa bulunan 100 tur operatörünü arlayarak 3 günlük plan dahilinde Vann tarihi ve doal güzelliklerini tantacaklarn vurgulayan Özgökçe, ayn zamanda esnafla görüerek ranl turistlerin kentten memnun ayrlmalarnn salanmas konusunda gereken hassasiyeti göstermelerini istediklerini dile getirdi.

Özgökçe, hava scaklklarnn da mevsim normallerinin üstünde devam etmesinin gelen turist saysn artracana dikkati çekerek, unlar kaydetti:

23 Ocakta Tahranda düzenlenen fuarda Van anlattk. ran pazar bizler için çok önemli bir pazar haline geldi. ranl turistler Van seviyor ve tercih ediyor. Bundaki asl sebep, ilimizin onlara yaknl ve uygun alveri imkanlarnn bulunmasdr. randa aslna bakarsanz Vann tantma ihtiyac yok. ranl turistler kentimizi yemek elence alveri ve yemek kültüründen dolay tercih ediyorlar.

- Bu yl 800 bin ranl bekliyoruz

Van Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birlii Bakan Muhittin Aydemir de ranllarn nevruz tatili balamadan kentte hareketlilii artrdn ifade etti.

Geçen yl 500 bin olan ranl turist saysnn bu yl 800 bine ulamasn beklediklerini aktaran Aydemir, bu konuda çalmalar yürüttüklerini, esnaf dolaarak turistlerin kentten memnun ayrlmas için gereken duyarll göstermelerini istediklerini söyledi.

ranl turist hareketliliinin Van esnafna önemli katklar sunduunu belirten Aydemir, u deerlendirmelerde bulundu:

Nevruzda 100 bin misafiri Vanda arlamay planlyoruz. Ama gelen misafirlerimizin Van dna gitmesini istemiyoruz. Bunun için hazrlanan projeler var. Kentimizde huzur ve güvenlik olduu sürece bu böyle devam edecek. Sadece ranl misafirlerimiz deil Van Gölü ve Vann güzelliklerini görmek isteyen Alman ve Rus turistler de gelecek. Güzel yatrmlarn yapld, sahillerin açld, yeni otellerin ina edildii bu dönemde herkesin Vana gelmesini bekliyoruz. Bu yl ranl misafirlerimizi memnun ederek kentlerine uurlayacaz.

- Otellerde hazrlklar tamam

Otel iletmecisi Sefer Bayram ise nevruz gelmeden ranl turistlerin ilgisinin kentte hissedilmeye balandn söyledi.

Otellerin yüzde 80 dolulua ulatna iaret eden Bayram, unlar ifade etti:

Nevruz dönemi için youn talep var. Bütün otellerin yüzde yüz dolulua ulaacan tahmin ediyoruz. Bunun için gereken hazrlklarmz tamamladk. imdiden nevruz boyunca otelimiz doldu. Nevruz Bayram Vanda ranllar için dolu dolu geçecek. Onlar için çeitli etkinlikler ve konserler düzenleyeceiz. Tek amacmz ranl misafirlerimizin kentimizden memnun ayrlmalar. Bunun için hiçbir zahmetten kaçmayarak ranl turistlere istedikleri hizmeti vereceiz. Bu insanlarn kentimize gelmesi bizler için ekonomik anlamda büyük bir avantaj.

ranl turistlerden Reye Celri ise Tebrizden Vana alveri yapmak için geldiini belirterek, Vana ilk kez geldim. Buras çok güzel. Burada alveri alanlar çok ve bizler için güzel imkanlar sunuluyor. Bol bol alveri yapp buradan gidiyoruz. Nevruz tatilinde tekrar geleceim. dedi.

Ana Sayfaya Git