Van'a da kayyum!

Van Büyükşehir Belediye başkanı gözaltına alındı, kayyum olarak Vali İbrahim Taşyapan atandı.

Haberler 18.11.2016 - 08:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Van Cumhuriyet Savcl tarafndan sürdürülen terör soruturmas kapsamnda dün sabah erken saatlerde Büyükehir Belediye Binasna gelen polis ekipleri binaya girdi. Binada arama balatan ekipler, çevrede de önlem ald. Bu arada Demokratik Bölgeler Partili (DBP) belediye bakan Bekir Kaya da pekyolu lçesindeki evine giden ekipler tarafndan alnarak belediyeye götürüldü. Burada bir süre tutulan Bakan Kaya gözaltna alnd. Van Büyükehir Belediye Bakan Kaya, daha önce KCK/PKK davasnda 15 yl hapis cezas almt.

BELEDYEYE KENDS GELD

Belediye Bakan Kaya da avukat ile birlikte aramalarn yapld Büyükehir Belediyesindeki makamna geldi. çevrede geni güvenlik önlemi alan polis makam odasnda arama yaptktan sonra Kayay gözaltna ald. Van Emniyet Müdürlüüne götürülen Kayann sorgusu sürüyor.

12 K GÖZALTINDA

Bu arada, Van Büyükehir Belediye Bakan Kaya ile birlikte ayn soruturma kapsamnda Erci ilçesinde 8, Vanda ise 4 kiinin gözaltna alnd belirtildi.

AçIA ALINDII KARARI

çileri Bakanlnca görevden uzaklatrma karar alnan Kayann yerine jet hzyla Van Valisi brahim Tayapan, Van Büyükehir Belediye Bakan Vekili olarak görevlendirildi.

BASIN AçIKLAMASINA MÜDAHALE

Kayann gözaltna alnmasna tepki gösteren bir grup belediye çalan belediye binas önünde basn açklamas yapmak istedi. Aralarnda HDP Van Milletvekilleri Bedia Özgökçe ve Adem Geverinin de bulunduu yaklak 200 kii Bekir bakan slogan atmaya balad. Polisin uyarsna ramen dalmayan gruba polis gaz bombas ve basnçl su ile müdahale etti. Belediye binasna giren çalanlardan bazlar gazdan etkilenirken, polisin belediye binas önündeki güvenlik önlemleri arttrld.

Ana Sayfaya Git