Van'da 200 bin TL'lik bakır kablo çalındı

VAN'ın Tuşba ilçesinde Vangölü Elektik Dağıtım Anonim Şirketi'ne (VEDAŞ) ait Diyarbakırlı bir firma tarafından, yer altında döşenen enerji nakil hatlarındaki bakır kablolar, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalındı. Firma sahibi Selim Fidancı, 3 aylık çalışma sürecinde 20 ayrı hırsızlık olayının görüldüğünü 200 bin TL tutarın zararı olduğunu söyledi.

Haberler 06.11.2017 - 08:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Olay, dün akam Tuba lçesi Erci yolunda meydana geldi. Vanda 2017 yatrm program kapsamnda, VEDAn 5 milyon TLlik ihalesini kazanan Diyarbakrl Fidan Enerji irketi, son 2 ayda hrszlk olaylar nedeniyle zor durumda kald. 3 aylk çalmada 20 hrszlk olaynn olduu yeralt enerji nakil hatlarnda, en son hrszlk olay dün akam Erci yolu üzerinde meydana geldi. Kimlii belirsiz kiiler, içerisinde enerji kablolarnn geçtii 8 panoyu krp, içerisindeki bakr kablolar, keserek çald.

Firma sahibi Selim Fidanc, Vann enerji sktsnn 4te 3ünü karlayan bu çalma sürecinde 20 hrszlk olaynn gerçekletiini ve bugüne kadar hrszlk ebekenin hala çökertilmediini belirterek öyle konutu:

BAKIR KABLO çALINDI

2017 yatrm programnda bu ihaleyi aldk. Son 3 aydr bu çalmamz devam ediyor. Bu süreç içerisinde rutin olarak hemen hemen iki gecede bir hrszlk ebekesiyle kar karyayz. Bu ebeke, en son dün akam 8 tane elktrik panolarmz krp içerisindeki bakr kablolar çalmalarbir vahettir. Bunlar en iyi ve pahal kablolard. Ancak bunu yapan hrszlar, çaldklar bu kablolar çok cüzzi bir fiyatla hurdaclara satyor. Bu yaptmz çalma Vann 4te 3ünü besleyecek olan bir enerji hatdr. Van için büyük bir hizmettir. Hrszlarn bunu yapmasyla Vana büyük bir zarar verilmekte. Bu k aylarnda en az 50nin üzerinde ek yaplmaktadr. Bu ekler ister istemez patlayacaktr. Bu da, hasar gördüünde Vann 4te 3ü karanlkta kalmas demektir. Bugün VEDAn burada yapm olduu 5 milyon TLlik ihaleyi, çok deersiz hale getirmelerine engel olan bu hrszlk ebekesine bir çözüm bulunmas gerekir. Bu hrszlarn bir an evvel yakalanmas gerekir. u ana kadar defalaarca polis karakoluna ikayette bulunduk. Ancak, bunu yapanlar hala yakalanmad. Devletimizin bu ebekeyi çökertmesi gerekir. Yoksa böyle giderse çalmalarmz aksar ve silbatan tekrar bunu yapmak zorunda kalacaz. Yaanan bu 20 hrszlk olaynda ortalama 200 bin TL zararmz var.

Ana Sayfaya Git